Compania miliardarului Richard Branson, Virgin Mobile, se afla in discutii pentru o fuziune cu un jucator insemnat de pe piata de cablu TV din Marea Britanie, NTL, informeaza BBCNews.

In urma aceastei tranzactii, se va forma un nou gigant in industria telecom in valoare de 4,5 miliarde de lire sterline (mai mult de 6,5 miliarde de euro) si care se va adresa unui numar de aproximativ noua milioane de clienti.

Cel mai probabil, compania rezultata se va numi in continuare Virgin si va deveni astfel principalul rival al magnatului presei britanice, Rupert Murdoch, detinatorul grupului de
televiziune prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB).

Posibila fuziune dintre Virgin si NTL va crea prima companie media britanica polivalenta prin combinarea serviciilor de telefonie mobila si fixa, a retelei de internet si de televiziune.

Sfarsit de monopol asupra drepturilor TV

Astfel, compania Virgin va incerca sa puna capat monopolului pe transmisiile televizate detinut de BskyB. Canalul tv prin satelit detinut de mogulul media Rupert Murdoch, ar putea sa piarda monopolul asupra transmisiilor televizate ale meciurilor din prima liga britanica de fotbal din cauza reglementarilor europene in materie de concurenta.

Luna trecuta, oficialii Comisiei Europene au discutat deschiderea pietei mult prea exclusiviste a drepturilor de televizare si eliminarea conditiilor care favorizeaza in prezent BskyB, postul dominant pe segmentul emisiunilor sportive.

Se astapta ca reprezentantii Virgin Mobile vor face in cursul zilei de astazi o solicitare oficiala de preluare in cadrul Bursei din Londra. Totusi, acestia au refuzat sa comenteze discutiile in ceea ce priveste o eventuala achizitie a operatorului NTL.

Conform acestei tranzactii, Richard Branson va ceda 72 de procente din actiunile pe care la detine in cadrul Virgin Mobile in schimbul unui pachet de 14% din grupul NTL. Astfel, antreprenorul miliardar va deveni cel mai mare actionar al grupului rezultat, potrivit publicatiei Sunday Telegraph.

Lupta intre branduri

Dealul dintre Virgin Mobile si NTL, compania listata in Statele Unite va zgudui peisajul pietei media din Marea Britanie, mai ales ca acesti doi operatori vor oferi consumatorilor o gama larga de servicii TV, telecom si de entertainment.

Acesta va reprezenta rezboiul dintre branduri Virgin vs Sky , a declarat ieri un specialist al pietei media din Marea Britanie.

In acest moment, Virgin Mobile se adreseaza la mai multi de cinci milioane de consumatori. De asemenea, compania britanica de televiziune prin cablu NTL care a anuntat in octombrie preluarea rivalului Telewest are clienti in mai mult de cinci milioane de gospodarii din Marea Britanie.

In schimb, BskyB detine in acest moment aproximativ opt milioane de abonati. In acest an , cel liderul britanic de pe piata pay TV a preluat in schimbul sumei de 211 milioane de lire sterline (308 mil. de euro) furnizorul Easynet cu scopul de a oferi utilizatorilor si servicii de internet .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri