TotalSoft, unul dintre principalii producatori de software de business pe piata locala, a avut afaceri de 10,4 milioane de euro in prima jumatate din 2010, mai mult cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational (EBITDA) a fost de 1,66 milioane de euro, au anuntat oficialii companiei.
Aproximativ 50% din veniturile obtinute de TotalSoft intre ianuarie si iunie au provenit din vanzarea Charisma Business Suite, restul fiind generate de celelalte linii de busines pe care TotalSoft le are in portofoliu.

Cea mai spectaculoasa evolutie a acestui semestru a intregistrat-o divizia de project management care a realizat, din vanzarea sistemului Primavera si a serviciilor adiacente, o cifra egala cu cea realizata de aceasta divizie in intreg anul 2009.

In primul semestru al anului, compania de software a deschis doua noi birouri, in Bulgaria si Grecia, dar a intrat si pe noi piete precum Austria, Ucraina si Arabia Saudita.

“Rezultatele inregistrate de TotalSoft in acest semestru ne indreptatesc sa credem ca la finele anului ne vom realiza obiectivele asumate, o cifra de afaceri care sa depaseasca 20 milioane de euro”, declara Liviu Dragan, directorul general al TotalSoft.

Pentru acest an compania si-a bugetat afaceri de 24-25 de milioane de euro si un profit operational de 5,5 milioane de euro.

Unul dintre factorii cresterii TotalSoft a fost lansarea de noi produse care sa ajute companiile sa combata efectele acesteia.

Printre acestea se numara sistemul Charisma Collection, imbogatit cu un modul care sa gestioneze procesul de revanzare a bunurilor recuperate de la clientii ajunsi in imposibilitate de plata, Charisma Medical Software,sistem care ofera si functionalitati de programare la consultatii medicale si de accesare a rezultatelor investigatiilor on-line, Charisma Cost Control- platforma pentru optimizarea proceselor de achizitie si Charisma Analyzer, prima solutie de business intelligence din lume lansata pentru iPad.

Printre clientii noi ai companiei in prima parte a anului 2010 se numara Mic.ro, NLB Leasing Serbia, Henkel Romania, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company Arabia Saudita, Deutsche Leasing Austria sau Anima Specialty Medical Services (reteaua de clinici medicale a A&D Pharma).

In semenstrul al doilea din acest an TotalSoft va lansa mai multe produse noi, dintre acestea cea mai importanta fiind Charisma 2011, o noua versiune a sistemului informatic de gestiune a resurselor unei companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri