Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) urmeaza sa contracteze un imprumut de aproximativ 130 milioane de euro pentru refinantarea creditelor, potrivit unei hotarari a Ministerului Comunicatiilor, actionarul unic, adoptata in a doua jumatate a lunii iunie, scrie Mediafax.
"Se aproba contractarea de catre SNR a unui credit de aproximativ 130 milioane de euro in scopul refinantarii creditelor existente ale societatii si demararea procedurilor legale pentru contractarea creditului", se arata intr-o hotarare a actionarului unic.

Refinantarea creditelor este parte a programului de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR, adoptat prin hotarare de guvern la inceptul lunii mai.

Reorganizarea SNR urmareste realocarea a 700-800 de salariati, din cei 2.000 existenti, eficientizarea cheltuielilor cu personalul si financiare, precum si aplicarea unor masuri de reducere a costurilor operationale si directe, care vor genera economii de 76,78 milioane de lei pana in 2012.

Deflacat, diminuarea cheltuielilor financiare va aduce operatorului economii de 36,03 milioane de lei. Prin refinantarea creditelor, managementul SNR a estimat ca va obtine economii de 1,21 milioane lei pana pana in 2012.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al SNR pentru acest an, cheltuielile operatorului cu dobanzile se ridica la 24,49 milioane de lei, la care se adauga alte cheltuieli financiare de 10 milioane de lei.

SNR si-a bugetat cheltuieli pentru investitii de 251,85 milioane de lei, iar ratele aferente creditelor de investitii sunt de 78,05 milioane de lei. Bugetul de investitii este acoperit din surse proprii - 105,58 milioane de lei si credite bancare - 145,26 milioane de lei.

La finele anului 2009, Ministerul Comunicatiilor a hotarat incheierea unui contract de credit furnizor de 33,91 milioane de euro pentru dezvoltarea de catre Omnilogic a unei retele de transport si acces de tip WiMAX pentru SNR.

In luna iulie a acestui an, SNR a anuntat ca UniCredit Tiriac Bank a castigat o licitatie pentru acordarea unui credit de 10 milioane de euro, destinat achizitionarii de produse, lucrari si servicii auxiliare necesare realizarii proiectului WiMAX.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Pentru acest an, veniturile totale ale operatorului sunt estimate la 358,7 milioane de lei, iar profitul net la 466.030 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri