Furturile de energie electrica reprezinta aproximativ 20% din consumul anual al Romaniei, pierderile provocate producatorilor insumand intre 1,1 si 1,4 miliarde de euro, a declarat directorul general al Nokia Siemens Networks (NSN) Romania, Dragos Chivu, citat de Mediafax.
"Spre comparatie, numarul de autovehicule furate anual se situeaza in jurul cifrei de 9.000, adica sub 0,2% din dimensiunea parcului auto national, care depaseste cu putin pragul de cinci milioane de unitati", a spus Dragos Chivu (foto) intr-o conferinta de prezentare a portofoliului Energy Solutions al NSN Romania pentru operatorii de telecomunicatii.

Potrivit lui Chivu, utilizarea solutiilor energetice furnizate de NSN ii poate ajuta pe operatorii telecom sa realizeze reduceri de pana la 70% ale consumului de energie, cu posibilitatea de a-si recupera investitia in doar cativa ani.

"Potrivit cercetatorilor independenti, aproximativ 86% din consumul de energie al unui operator de telecomunicatii mobile provine din reteaua radio, astfel ne concentram pe solutii pentru statiile de baza care contribuie la reducerea acestui nivel de consum", a afirmat seful NSN Romania.

Pe pietele mature, pana la 10% din cheltuielile operationale cu reteaua ale operatorilor sunt legate de consumul de energie electrica, aceasta pondere situandu-se intre 15% si 30% pe pietele in curs de dezvoltare.

Solutiile Energy Solutions ale NSN sunt concepute astfel incat sa reduca costurile operationale ale retelelor si sa diminueze consumul de energie al retelelor de telecomunicatii, prin exploatarea unor tehnologii mai eficiente si utilizarea energiilor regenerabile.

"Consumul de energie al furnizorilor de servicii de telecomunicatii creste, mai ales odata cu extinderea retelelor in zone in care nu exista sisteme de electricitate sau unde calitatea retelelor electrice nu este suficient de buna, asa cum se intampla in multe zone din Romania", a spus Chivu.

Portofoliul Energy Solutions diminueaza consumul de energie printr-o mai buna gestionare a cererii de energie a unor locatii specifice, cum ar fi statiile mobile de baza. De asemenea, aceste solutii permit extinderea profitabila si eficienta a retelelor in zone rurale si indepartate, prin eliminarea necesitatii generatoarelor alimentate cu motorina, asigurand astfel o modalitate mai economica si ecologica de extindere a conectivitatii.

NSN, companie mixta a grupului finlandez Nokia cu germanii de la Siemens, are 64.000 de angajati la nivel international si este prezenta in 150 de state.

In Romania, la nivelul anului 2009, afacerile NSN s-au ridicat la 23,4 milioane lei, de la 49,3 milioane de lei in urma cu un an, conform datelor de la Registrul Comertului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri