Piata de M&A (fuziuni si achizitii) globala a ajuns la 197,6 miliarde dolari luna trecuta, cea mai mare valoare din august 2006, potrivit Thomson Reuters, tranzactiile din industria IT&C aducand cei mai multi bani acestui segment.
Valoarea tranzactiilor din industria IT&C americana a depasit orice alt domeniu, potrivit PricewaterhouseCoopers, aceasta ajungand la aproximativ 30 miliarde dolari arata datele agentiei de consultanta financiara

Conform CFO.com, fuziunile si achizitiile din sectorul IT din primul semestru al lui 2009 abia au depasit suma de 5 miliarde dolari, ultimele trei luni ale anului trecut fiind cele mai bune in privinta tranzactiilor incheiate, valoarea totala a acestora ajungand la 21 miliarde dolari.

Printre deal-urile care au fost anuntate in prima parte a acestui an se numara si preluarea Sybase pentru suma de 5,8 miliarde dolari de catre grupul german SAP, cel mai mare producator de software pentru mediul de business din lume. Aceasta achizitie ar putea ajuta SAP sa recupereze cota de piata pierduta in fata rivalului Oracle, care a depasit producatorul german printr-o serie de achizitii.

O alta tranzactie, mult mai mare ca valoare decat cea prezentata mai sus, este cumpararea cu 7,68 miliarde dolari de Intel a companiei de securitate McAfee. Preluarea McAfee, companie devansata in domeniul aplicatiilor de securitate de Symantec, va permite Intel sa isi extinda operatiunile in domeniul aparaturii wireless.

Pana la finalul anului, un specialist PwC estimeaza ca fuziunile si achizitiile din sectorul tehnologiei, pot ajunge la valoarea atinsa in 2008, de 77 miliarde dolari.

“Cu siguranta anul acesta va fi unul foarte puternic pentru piata de M&A, mai ales in contextul actual”, a declarat Todson Page, analistul PricewaterhouseCoopers.

In plus, potrivit acestuia, activitatea desfasurata in acest sector ar putea impulsiona si alte industrii sa atace piata de fuziuni si achizitii, in ciuda climatului economic.

“Sunt convins ca exista un impact psihologic la nivel de directori de companii din diverse segmente de piata”, completeaza el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri