Gigantul software SAP cumpara compania specilizata tehnologii pentru baze de date Sybase pentru 5,8 miliarde dolari, fiind cea mai recenta achizitie din valul de consolidari din sectorul IT, scrie presa internationala.

SAP a anuntat ca va plati 65 dolari per actiune pentru Sybase, in crestere cu 44% fata de pretul mediu al actiunilor companiei din ultimele trei luni. Tranzactia ar putea fi incheiata in iulie, iar Sybase va ramane o divizie de business separata, anunta San Francisco Chronicle.

Achizitia va oferi companiei SAP o oferta completa pentru consumatorii corporate prin combinarea aplicatiilor enterprise cu tehnologiile de baze de date ale SyBase. Aceasta achizitie ar putea ajuta SAP sa recupereze cota de piata pierduta in fata rivalului Oracle, care depasit producatorul german printr-o serie de achizitii.

Tranzactia cuprinde si tehnologia mobila detinuta de Sybase, cu care SAP vrea sa raspunda segmentului de comunicatii dintre angajatii corporate. SAP considera ca internetul mobil va fi de zece ori mai utilizat decat cel de tip desktop.

Achizitia este ultima din valul de consolidari din sectorul IT dupa ce giganti ca IBM, Hewlett-Packard, Cisco si Oracle vor o felie cat mai mare in segmetul enterprise. Obiectivul companiilor este de a deveni principalul furnizor pentru clientii corporate cu abilitatea de a oferi o lista completa de solutii.

Prin preluarea Sybase, SAP va dezvolta sistemul de gestionare a bazelor de date, care accelereaza procesarea unor cantitati importante de informatii


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri