Twitter, cea de-a treia retea de socializare din lume, cu peste 165 de milioane de utilizatori la nivel mondial, l-a promovat pe directorul operational Dick Costolo (47 de ani) ca director general, aceasta mutare facand parte din strategia companiei de a pune tot mai mult accentul pe generarea de venituri, scrie Bloomberg.
Managerul s-a alaturat companiei din San Francisco in septembrie anul trecut, iar pana acum s-a remarcat prin introducerea unor servicii de publicitate si incheierea de parteneriate cu Microsoft, Google si Yahoo. Pe de alta parte, Evan Williams, fostul CEO al companiei, se va ocupa de strategia de produs.

“Costolo are misiunea dificila de a-i face fericiti si implica in continuare pe utilizatori, in timp ce va adauga tot mai multa publicitate pe site”, afirma Augie Ray, analist la compania de cercetare Forrester Research.

Conducerea Twitter, un serviciu prin care poti scrie mesaje pana in 140 de semne, s-a concentrat de la lansarea din 2006 si pana in aceasta primavara pe atragerea de noi utilizatori si mai putin pe obtinerea de venituri.

Insa din aprilie anul acesta, compania a lansat un serviciu de publicitate care a fost folosit pana acum de retailerul de electronice Best Buy si reteaua de cafenele Starbucks.

Twitter este a treia retea de socializare la nivel mondial dupa Facebook si Windows Live, serviciul fiind evaluat la 2,4 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri