SAP, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de software pentru afaceri, a avut in 2009 o cota de 22,1% din piata romaneasca de software si servicii, potrivit raportului IDC asupra industriei locale de aplicatii de business.
Potrivit raportului realizat de International Data Corporation, SAP Romania este lider pe segmentele de piata format din companii cu 100 pana la 499 de angajati (companii medii), respectiv 500 pana la 999 de angajati (companii mari). De asemenea, SAP a inregistrat anul trecut rezultate foarte bune in special pe domeniile productie, retail si utilitati.

"Strategia noastra de dezvoltare s-a dovedit viabila si a confirmat deciziile luate pana acum. Ne bazam pe segmentul companiilor medii", a declarat Valentin Tomsa, director general SAP Romania.

IDC a estimat, in raportul sau anual, ca piata romaneasca de software si servicii a scazut in 2009 cu 3,8% fata de 2008, din cauza conditiilor economice generale, care au condus la scaderea investitiilor in IT atat in sectorul public, cat si in cel privat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri