Calin Tatomir, general manager Microsoft Romania, se va intoarce in antreprenoriat dupa si-a anuntat demisia din companie, la doi ani de la preluarea functiei in cadrul reprezentantei locale a producatorului american de software. La conducerea filialei locale a Microsoft a fost numit polonezul Ronald Binkofski, acesta fiind primul expat numit de americani la conducerea sucursalei din Romania de la lansarea acesteia in 1996.
"De jumatate de ora nu mai sunt director al Microsoft. In perioada urmatoare ma voi ocupa sa realizez transferul catre noul manager general, care este un expat", a declarat ieri in jurul orei 13.00 pentru Wall-Street.ro Calin Tatomir (foto).

Decizia de a demisiona a fost luata nu de pe o zi pe alta, spune Tatomir, dar anuntul nu a venit mai repede deoarece managerul a trebuit sa duca la bun sfarsit planul pe care si l-a asumat pe 15 octombrie 2008, cand s-a alaturat Microsoft. Din 1996, de la deschiderea sucursalei locale a Microsoft si pana in urma cu doi ani, compania a fost condusa de Silviu Hotaran, cel care in prezent ofera consultanta de management, fiind training leader in cadrul companiei Gustav Kaser Trainining International (GKTI).

"Nu m-am decis dintr-o data sa renunt la functia de director general. Insa a trebuit sa duc la capat sarcinile pe care mi le-am propus in urma cu doi ani (schimbarea organizatiei, cresterea rezultatelor companiei) si am reusit sa fac asta", a spus el.

In continuare, fostul sef al producatorului american de software vrea sa se intoarca in zona de antreprenoriat, sa se ocupe de idei noi de business pe care nu a avut ocazia sa le finalizeze.

Inainte de a deveni seful Microsoft, Tatomir a fost directorul propriei companii de consultanta IT "Cabinetul Calin Tatomir" (CCT Consultants) si a ocupat pozitii de conducere in fostele reprezentante ale companiilor multinationale Digital si Compaq din Romania.

In cadrul companiei Digital, Tatomir a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager si Consumer Business Manager. Calin Tatomir este inginer, absolvind Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti in anul 1987.

Compania de consultanta CCT Consultants a fost vanduta catre Varujan Pambuccian, pentru a evita potentialul conflict de interese intre CCT si Microsoft, dupa ce Tatomir a preluat functia de director general al companiei americane incepand cu 15 octombrie 2008.

"Acum doi ani la preluarea functiei de director general al Microsoft Romania consideram ca este cea mai dorita pozitie din industria IT din Romania. Astazi am acelasi sentiment, intarit de experienta pe care am avut-o ca lider al acestei organizatii. Sunt mandru de realizarile echipei in acesti doi ani si sunt optimist cu privire la impactul pe care Microsoft va continua sa il faca in industrie si in societate", a afirmat Tatomir.

Cel care il inlocuieste pe acesta in functia de director general al companiei este Ronald Binkofski, care sustine ca este esential ca Microsoft sa continue implementarea planurilor de business ale companiei pe directiile prioritare stabilite la inceputul acestui an fiscal si sa ramana flexibili in fata evolutiei pietei locale.

Prima zi a lui Ronald Binkofski (foto stanga) la conducerea filialei este 20 octombrie, dupa cum se arata pe site-ul companiei.

Binkofski se alatura echipei Microsoft Romania dupa 5 ani petrecuti in filiala din Polonia, in rolurile de Developer & Platform Evangelism Lead si, cel mai recent, director de marketing, business si operatiuni. Inainte de venirea in Microsoft, Ronald a fost CEE Area Manager in cadrul Software AG, functie ce i-a permis contactul cu multi clienti si parteneri din Romania.

Acesta a absolvit cursurile Facultatii de Matematica Aplicata a Universitatii Jagiellonian si s-a specializat in matematica in Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt.

Redactia wall-street.ro iti recomanda si articolul Cum sa treci dintr-o tabara in alta: De la manager la antreprenor.

Despre plecarea lui Calin Tatomir a scris in premiera blogul
zoso.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri