Ronald Binkofski (foto), noul director general filialei locale a celui mai mare producator de software la nivel mondial Microsoft, a afirmat in cadrul primei intalniri cu presa de specialitate din Romania ca nu stie cu exactitate ce schimbari va face in curand din cauza perioadei scurte care a trecut de cand si-a inceput mandatul, dar ca nu intentioneaza sa faca modificari la nivel de oameni.
Acesta a adaugat ca in interiorul Microsoft se discuta de aproximativ trei luni de revenirea la antreprenoriat a lui Calin Tatomir, fostul sef al companiei, si ca spera sa ramana la conducerea producatorului de soft cel putin trei ani.

Binkofski declara de altfel ca este un manager care se axeaza pe rezultate, pe venituri si pe consolidarea bazei de clienti, ca este o persoana directa, dar ca in acelasi timp este o persoana cu care se poate lucra usor.

“Sunt foarte multumit de ce a facut Calin Tatomir, dar el a simtit ca jobul lui s-a terminat”, a mai spus seful Microsoft Romania, adaugand ca experienta pe care o are in alta tari ar putea sa fie un avantaj intrucat anumite lucruri vor putea fi preconizate.

Managerul s-a alaturat Microsoft Romania dupa cinci ani la filiala poloneza a producatorului de software unde s-a ocupat de partea de dezvoltare de platforme, dar in ultimii doi ani a fost director de marketing, business si operatiuni. Pe de alta parte, inainte de venirea in Microsoft, Ronald a fost CEE Area Manager in cadrul Software AG, functie ce i-a permis contactul cu multi clienti si parteneri din Romania.

Binkofski a afirmat de altfel ca in Romania se simte la fel de confortabil ca in Varsovia si ca a mai vizitat tara noastra cand era copil, de atunci aducandu-si aminte cuvintele hidrobicicleta si inghetata. Totodata unul dintre primele lucruri pe care noul sef al Microsoft vrea sa le faca in Romania este sa viziteze Delta Dunarii. El a mai spus ca ii place chitara acustica si cultura tiganeasca.

Prima zi de lucru a lui Binkofski in cadrul filialei locale a producatorului american de soft a fost miercuri, 20 octombrie, cand acesta s-a intalnit cu angajatii companiei.

Managerul polonez este intaiul expat numit de americani la conducerea sucursalei din Romania de la lansarea acesteia in 1996, compania fiind condusa pana acum de Silviu Hotaran, timp de aproximativ 12 ani, si de Calin Tatomir, in ultimii doi ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri