Mihai Guran, cel care se ocupa de operatiunile diviziei locale de servere si echipamente de stocare ale HP, sustine ca, fata de 2009, care a fost unul din cei mai slabi ani, compania a inregistrat in 2010 cresteri pe toate segmentele de business.
Desi nu poate oferi cifre exacte care sa sustina afirmatia sa, Guran arata ca, cel putin pe segmentul de servere, HP a avut o cota de piata de aproximativ 35% in prima parte a acestui an.

"Dintr-o piata de peste 2.000 de servere livrate atat in primul trimestru (2.677), cat si in cel de-al doilea (2.129), HP a avut o cota de aproximativ 35%, conform companiei de cercetare IDC. De asemenea, pe sectorul storage suntem pe locul intai din punct de vedere al unitatilor livrate si pe trei din punct de vedere al vanzarilor, cu o cota de 19% din piata", a declarat Mihai Guran (foto) pentru Wall-Street.ro.

Fata de 2009, anul acesta a fost caracterizat de cresteri pe toate segmentele de business in cadrul HP Romania, arata fostul country manager al Dell Romania si Bulgaria.

In cadrul HP Romania, acesta conduce divizia locala de servere si echipamente de stocare, formata dintr-o echipa mixta, de aproximativ 20 de persoane si ii raporteaza direct lui Radu Enache, cel care conduce compania de la infiintare, in 1997.

Despre tranzitia la HP, Mihai Guran spune ca totul a decurs normal, fara complicatii. "Am preluat o organizatie care functiona cum trebuie si, prin urmare, nu am avut probleme de acomodare. In continuare, una din principalele responsabilitatile pe care le am in cadrul acestei divizii este aceea de a investi in relatia cu partenerii. Odata ce economia va incepe sa creasca si lucrurile vor reveni la normal, este important sa avem un canal de distributie bine pus la punct", afirma el.

Din aceasta perspectiva, compania mizeaza pe dezvoltarea prezentei sale pe piata locala, prin cresterea numarului de parteneri, atat cantitativ, cat si calitativ – prin traininguri, cursuri, certificari etc. In prezent, compania are aproximativ 160 parteneri.

"In Romania merita investit, la modul general, deoarece este o tara care se dezvolta, in ciuda conditiilor economice. Iar industria de IT va urma acest trend. De aceea, noi credem ca piata se va maturiza si cererea de solutii de stocare si servere va incepe si ea sa se mareasca."

In ceea ce priveste sectorul public, managerul spune ca acesta este important, dar nu principal. Conform opiniei sale, in toate economiile dezvoltate, daca ne uitam la rezultatele financiare ale companiilor, putem observa ca cel mai semnificativ segment este cel privat.

"Anul acesta se poate spune ca au fost ceva mai multe proiecte in zona publica, probabil si datorita absorbtiei fondurilor europene", a adaugat Mihai Guran.

Asesoft Distribution, cel mai mare jucator de pe piata de distributie IT&C din Romania, a incheiat in septembrie un parteneriat cu HP pentru distributia de produse din categoriile notebook, netbook, desktop si echipamente AIO, parteneriat care va aduce in anul urmator vanzari de 15 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri