Actiunile Sony au crescut cu aproape 3% marti pe bursa de la Tokyo, dupa aparitia unor zvonuri cum ca gigantul american Apple ar fi interesat sa achizitioneze producatorul japonez de electronice, scrie Mediafax.
Speculatiile au fost declansate de aparitia unor informatii in presa care mentionau Adobe, Sony si Disney printre tintele vizate de Apple, care ar planifica o "achizitie importanta".

Reprezentantii Sony nu au comentat informatiile, calificandu-le drept zvonuri si speculatii.

Apple dispune de rezerve impresionante de bani, respectiv 51 de miliarde de dolari cash.

Intrebat ce va face cu "muntele" de bani pe care sta, directorul general al Apple, Steve Jobs, a afirmat ca exista "una sau mai multe oportunitati strategice in viitor".

Unii analisti s-au aratat sceptici, notand ca o achizitie integrala a Sony nu ar fi fezabila.

"Daca Apple incearca sa cumpere Sony in intregime, ar fi o tentativa preluare ostila care probabil nu ar reusi in japonia. Nu cred ca Sony ar vrea sa se combine cu Apple, din moment ce colaboreaza cu Google si concureaza cu Apple", a afirmat un analist din Tokyo.

Actiunile Sony au urcat la un moment dat pe bursa de la Tokyo cu 3% si au inchis cu un avans de 0,7%, pe cel mai ridicat volum din 30 iulie, cand grupul a surprins pietele anuntand ca a incheiat trimestrul al doilea cu profit si ridicand prognoza de sfarsit de an. Indicele Nikkei a finalizat in scadere cu 0,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri