Telefonul mobil este un obiect aproape indispensabil in comunicarea mediata tehnologic din ziua de astazi. Dar pentru ca el ne reflecta si personalitatea, husele cu care poate fi echipat prezinta cel mai bine acest lucru. wall-street.ro a discutat cu operatorii de telefonie mobila prezenti pe piata locala si cu un retailer GSM si a aflat care sunt cele mai cautate huse de terminale.
Initial, telefoanele mobile aveau dimensiuni mari, iar designului i se acorda mai putina importanta decat i se acorda in prezent, si erau aproape invariabil, negre. La fel, husele erau si ele negre, din piele naturala sau imitatie.

"Rolul huselor era mai degraba unul functional (proteja telefonul de praf, inscrisurile de pe tastatura etc.), decat estetic. Pe masura ce timpul a trecut, tehnica a evoluat si designul a suferit modificari. Telefoanele s-au micsorat, au aparut si in alte nuante decat negre sau cu carcase interschimbabile colorate. Treptat, husele au inceput sa capete importanta pentru utilizator, astfel ca au aparut huse pentru liceeni si studenti, hainute colorate, cu diverse teme care dadeau personalitate terminalului mobil, accesibile ca pret, dar si huse ultraelegante din piele fina, neteda, stantate sau cu monograma, cu pietre Swarovski, aproape tot atat de scumpe ca si telefonul in sine", explica oficialii Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Asadar, in momentul de fata, utilizatorul poate sa isi foloseasca husa telefonului atat din punct de vedere estetic, asortata in functie de imprejurari (husele fiind din material textil, impermeabil, piele sau imitatie, originale ca brand, cat si non originale), dar si din punct de vedere al aspectului practic, dispunand de diverse sisteme de prindere, pentru a putea purta telefonul la incheietura mainii, la curea, la gat etc.

Germanos, cel mai mare retailer GSM de pe piata, membru al grupului grec OTE care detine si Cosmote, detine o gama larga de produse si accesorii de telefonie mobila, destinate tuturor preferintelor si nevoilor clientilor. Din portofoliul de accesorii - categoria huse pentru telefon - retailerul ofera modele universale, potrivite pentru orice model de telefon. Oferta de produse si servicii prezenta in reteaua de magazine Germanos este aceeasi cu cea din magazinele Cosmote.

Orange, primul operator telecom local, are ca obiectiv selectarea de accesorii cu o aplicabilitate cat mai mare, la preturi competitive. "In acest sens, am dezvoltat o gama de produse realizata de designeri romani, dedicata pentru moment iPhone, dar avem intentia sa dezvoltam aceasta activitate si pentru alte modele de telefon", au spus oficialii companiei, pentru Wall-Street.ro.

In general, oferta pentru telefoanele la promotie la Orange este insotita si de oferte pentru accesorii. Prin urmare, majoritatea clientilor le cumpara pe acestea, dupa cum arata reprezentantii companiei. "Am avut vanzari foarte bune si pentru Nokia si iPhone, dar suntem multumiti de volumele pe care le facem pentru toate brandurile de telefoane. Exista cerere substantiala si pentru articolele marcate cu animalele Orange si, tinand cont de solicitarile clientilor, intentionam sa le oferim pe viitor mai multe produse similare."

Cele mai solicitate modele de huse la Cosmote sunt cele negre, unisex. "In acelasi timp, modelele de huse viu colorate devin din ce in ce mai solicitate de femei si tineri. Clientii Germanos beneficiaza de huse originale sau de la alti producatori, la preturi incepand cu 19 lei pana la 55 lei, cu TVA inclus", potrivit lui Cosmin Vintila, product manager accessories Germanos.

In reteaua de magazine Cosmos Mobile, cele mai solicitate huse sunt cele negre sau transparente pentru telefoane cu touchscreen de tipul iPhone si Samsung Galaxy. "Husele colorate sunt solicitate indeosebi de clientele noastre. In ceea ce priveste modelul imprimat pe huse, sunt preferate modelele abstracte si cele cu insertii de cristale. In ultimul timp, portofoliul nostru de acesorii a fost extins cu modele de huse si pentru telefoane HTC si BlackBerry", a precizat Marina Aristotel, responsabil comunicare si marketing Cosmos Mobile.

Cea mai extravaganta husa de telefon care poate fi gasita in magazinele Cosmos Mobile este cea pentru iPhone, deoarece are caracteristici cel putin unice, husa avand forma si miros de ciocolata (foto stanga).

Prin portofoliul sau, Vodafone a incercat sa acopere toate nevoile clientilor sai, avand preturi de la accesibil la scump, de la practic la fashion.

"Husele care se vand cel mai bine sunt cele universale, aflate in promotie acum, din material textil sau piele ecologica cu preturi incepand de la 12 lei (TVA inclus), in timp ce cea mai scumpa este 99 lei si se adreseaza clientilor ce folosesc terminale BlackBerry", conform oficialilor operatorului.

In portofoliul Orange exista accesorii din diferite categorii de valoare, de la casti Bluetooth, la accesorii din gama premium (pentru modele de iPhone) sau alte produse precum hard disk extern, DVD writer, GPS etc. Husele care se vand cel mai bine sunt cele din categoria genericelor, care ofera calitate la preturi mici. "Am inregistrat vanzari foarte bune si pe brandurile consacrate, cum ar fi Nokia si iPhone, dar si pe accesoriile de laptop", mentioneaza reprezentantii companiei.

Cosmos Mobile, distribuitorul de produse GSM al companiei de telecom Cosmote, are in vedere introducerea unei game noi de huse de telefoane care vor fi first-entry pe piata romaneasca si care vor permite posesorului de telefon mobil sa isi personalizeze singur husa.

Sursa foto: http://www.cellphone-cool.com/colorful-cell-phone-cases-for-cell-phones-having-the-same-size-as-iphone
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri