Magazinul online de carte lansat in aceasta vara de Ion Sturza (foto), fostul director general al Rompetrol, ar putea ajunge la vanzari de 50.000 euro in luna decembrie a acestui an si de 100.000 euro in medie pe luna anul viitor, estimeaza Virginia Costeschi, directorul editorial al portalului. Conducerea Elefant.ro vrea sa inregistreze afaceri de 2 milioane de euro anul viitor.
In prezent, portalul are aproape 3.000 de vizitatori unici pe zi si vizeaza 200.000 vizitatori in decembrie 2010 si 350.000 - 400.000 vizitatori pe luna in 2011.

De asemenea, portalul s-a relansat in forma finala, in urma unei investitii de peste 30% din totalul de 1.200.000 de euro programat pentru anul in curs.

“In cele cinci luni de la lansarea site-ului numarul de furnizori de carte, muzica, jocuri si filme a ajuns la peste 110 iar cel al titlurilor pe care le avem in stoc a crescut de la 10.000 la 15.000. In prezent suntem in diverse faze de negociere cu alte 40 de companii si vom extinde si oferta”, a declarat Virginia Costeschi.

In prezent, portalul deruleaza o campanie in care ofera o carte de 40 lei, pret de librarie, la alegere, la prima comanda a fiecarui client.

Publicul pe care libraria il tinteste este cel intre 23 si 55 ani cu venituri medii si superioare, tinerii care isi fac documentarea online pentru proiectele scolare, parintii care achizitioneaza sezonier manuale, literatura obligatorie de studiu, auxiliare, pentru fiecare dintre cele trei segmente, fiind creata o strategie diferentiata.

Managementul proiectului este asigurat de compania Universal Online Promotion, infiintata in acest an. Universal Online Promotion (UOP) este o companie locala lansata in 2010 pentru a dezvolta, pentru inceput, portalul Elefant.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri