Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) ar putea lansa spre finalul anului urmator site-ul de comparare a tarifelor operatorilor de telecomunicatii, arbitrul telecom urmand sa semneze contractul de finantare de circa 200.000 de euro pentru realizarea acestuia in ianuarie anul viitor, a afirmat Catalin Marinescu, presedintele institutiei.
Astfel, operatorii vor fi obligati ca intr-o anumita perioada de la lansarea unei oferte sa publice pe site preturile pentru serviciile de voce (fixa si mobila) si de internet, si vor fi nevoiti sa publice tarifele pentru serviciile de televiziune in cazul in care acestea fac parte din anumite pachete.

Comparatorul de preturi va creste competitia pe piata de telecom pentru ca in acest fel fiecare utilizator va putea vedea foarte usor care este cea mai ieftina oferta pentru cerintele sale.

Realizarea site-ului, care se va face din bani europeni, este de 200.000 de euro, iar contractul pentru finantare va fi semnat in ianuarie 2011.

“Ulterior, se va intocmi un caiet de sarcini care va fi prezentat spre consultare publica si dupa aceea se va face o licitatie pentru stabilirea furnizorului care sa realizeze aplicatia. Iar implementarea acestuia ar putea dura aproximativ sase luni ceea ce va face ca serviciul sa fie disponibil spre finalul lui 2011, inceputul lui 2012”, a explicat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Seful arbitrului telecom a mai afirmat ca licitatia va fi internationala si ca se asteapta sa participe si companii straine care deja au furnizat un astfel de soft.

Printre tarile pe care ANCOM le ia drept model pentru realizarea aplicatiei se numara Marea Britanie, Irlanda sau Norvegia.

Autoritatea de reglementare in telecomunicatii lucreaza de aproximativ trei ani la lansarea acestui comparator de preturi.

Anul trecut a fost lansat si serviciul Mobime.ro, un comparator de preturi la abonamentele de telefonie mobila din ofertele operatorilor Orange, Vodafone si Cosmote.

Site-ul a fost creat de o echipa de noua specialisti condusa de Razvan Bagiu, un tanar de 30 de ani, absolvent al Facultatii de Matematica din Bucuresti, care detine si CS Vision, producator de software cu afaceri estimate la 1,5 milioane de euro in acest an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri