Compania californiana Apple a inceput productia pentru a doua varianta a tabletei iPad, aceasta urmand sa aiba camera video inclusa si un procesor mai rapid, scrie cotidianul american The Wall Street Journal citand persoane apropiate situatiei.
Noul iPad va avea o memorie mai mare, va fi mai subtire decat primul mondial si va avea camera video in zona frontala a produsului pentru apeluri video.

Produsul care conform surselor citate ar putea fi realizat de compania Foxconn este asteptat sa apara pe piata in urmatoarele luni la un pret similar cu cel al versiunii actuale care costa intre 500 si 830 de dolari.

Tableta iPad lansata de Apple in aprilie anul trecut a format o noua piata, estimata in 2010 la circa 17 milioane de unitati si la 50 de milioane de exemplare in acest an. Anul trecut, compania americana a vandut 14,8 milioane de iPad-uri, produsul insemnand 17% din veniturile Apple pe 2010.

Compania de cercetare Piper Jaffray & Co estimeaza ca Apple va vinde 27 milioane de tablete in 2011, iar unii investitori se asteapta ca cifra va ajunge chiar la 35 de milioane de unitati

" Va fi un motor de crestere foarte important (n.red. iPad2)”, spune Gene Munster, analist la Piper Jaffray.

Chiar daca in prezent inseamna aproape 90% din vanzarile la nivel mondial de tablete, compania de cercetare IHS iSuppli estimeaza ca pana 2013 cota de piata a iPad va ajunge la mai putin de 50%.

Si alti producatori precum Samsung, Motorola sau Research In Motion lucreaza la astfel de produse, acestea avand cateva caracteristici diferite de cele ale iPad. precum posibilitatea de conectare la serviciile de internet de mare viteze 4G.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri