Class IT Outsourcing, companie romaneasca ce ofera servicii de externalizare IT, infiintata in 2001, mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri in acest an, pana la 3,6 milioane euro, precum si cresterea echipei la 200 de angajati, conform lui Bogdan Tudor, presedintele firmei.
Anul 2010 a fost unul plin pentru compania locala de servicii de externalizare, in care Class IT a reusit sa indeplineasca unul din principalele obiective stabilite – extinderea la nivel national. Astfel, in prezent, businessul fondat de Bogdan Tudor in urma cu 10 ani are colaboratori in 40 de orase din tara.

“In 2011 vom continua extinderea la nivel national, dubland numarul de specialisti din echipa noastra, la 200 de angajati", a declarat Bogdan Tudor (foto).

Echipa Class IT a crescut cu 54 de noi angajati si colaboratori in 2010, iar in aceasta luna compania a atins pragul de 100 de angajati. Pentru acest an, compania vrea sa isi extinda prezenta in patru orase mari din Romania.

Tot anul trecut, compania a atins afaceri de 1,8 milioane euro si a reusit sa obtina o crestere a profitului cu 20% fata de anul anterior. Tudor are asteptari optimiste de la 2011, intrucat acesta mizeaza pe realizarea unei cifre de afaceri de 3,6 milioane euro, de doua ori mai mare decat cea inregistrata in anul anterior.

In plus, el urmareste dublarea numarului de clienti. Printre companiile care folosesc serviciile Class IT se numara Rompetrol, Deloitte, Sanoma Hearst Romania, Douglas sau Elite Romania.

In ceea ce priveste piata romaneasca de outsourcing, primele semne ale anului 2011 sunt pozitive.

“Ca urmare a investitiilor continue realizate in companii in urma recesiunii economice globale, estimarile pentru anul urmator anunta o extindere a pietei de externalizare IT. De asemenea, datorita experientei si specializarii continue, avantajelor regionale si abilitatilor manageriale, se asteapta ca in 2011 outsourcing-ul sa se transforme dintr-o functie fragmentata intr-una integrata», sustine managerul companiei.

Potrivit lui Bogdan Tudor, 2011 este un an al evolutiilor si schimbarilor pe aceasta nisa IT. Piata de outsourcing va avea un trend ascendent, deoarece tot mai multe companii din Romania inteleg beneficiile pe care le aduce externalizarea. Cresterea pe care o asteapta seful Class IT pentru piata de profil, in 2011, este de aproximativ 10%.

“IT-ul este un domeniu dinamic, in continua schimbare, sub influenta unor tendinte precum cloud computing-ul si social computing-ul, iar companiile sunt din ce in ce mai constiente ca pentru a fi eficiente trebuie sa tina pasul cu aceste tendinte. Dezvoltarea rapida a dispozitivelor mobile si a softurilor dedicate pentru acestea vor duce la aparitia de noi solutii IT pentru cresterea productivitatii personalului», arata el.

Noua provocare pentru companiile de externalizare in acest an va tine de cum pot acestea sa transforme activitatea clientilor in una mai rapida si mai focusata pe rezultate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri