Presedintele Consiliului Concurentei va prezenta maine, intr-o conferinta de presa, concluziile privind investigatia inceputa in 2006 cand compania Netmaster Communications acuza abuzuri de pozitie dominanta savarsite de catre companiile Orange Romania si Vodafone Romania.
"Investigatia a fost finalizata in decembrie anul trecut, apoi a fost trimisa celor doi operatori pentru ca acestia sa vada rezultatele si pe 25 ianuarie a avut loc audierea operatorilor. Decizia a fost luata astazi si tot astazi se trimite si companiilor de telecomunicatii", a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

El nu a precizat daca cele doua companii vor fi amendate, Orange si Vodafone, principalii doi operatori de telecomunicatii pe piata locala riscand amenzi pana la 5% din cifra de afaceri. De aceasta investigatie s-au ocupat cinci persoane.

In aceasta ancheta este implicat si Romtelecom, insa dosarul celui mai mare furnizor de telefonie fixa pe piata locala urmeaza sa fie finalizat in lunile urmatoare.

Investigatia a carei rezultate vor fi prezentate maine a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initite in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri