Folosirea de video in cadrul display advertising-ului duce la rate de peste 25 de ori mai mari din punct de vedere al impactului decat un banner publicitar clasic online, a declarat Adrian Stanescu, managing partner al agentiei online Thinkdigital, in cadrul Digital Marketing Forum.
Ratele de click sunt in continua scadere pe plan mondial, in Romania situandu-se undeva la 0,15%. “In conditiile acestea, este normal ca in campanii sa se caute metode noi de a atrage atentia. Una dintre ele este inserarea de videoclipuri in banner”, considera Stanescu.

Acesta spune ca foarte multe din click-uri nu reprezinta valoare, cu adevarat, pentru advertiser – sunt click-uri accidentale, audienta nu este potrivita.

“Advertiserii trebuie sa inceteze sa trimita clientul, tot timpul, pe pagina de companie dupa ce acesta apasa pe un banner. De ce sa nu se comunice direct in banner? Creati bannere interactive, sunt mai eficiente”, spune el. Acest lucru va duce, implicit, la cresterea dwell rate-ului, adica timpul de interactiune cu un banner.

“Campaniile online trebuie optimizate in permanenta, acest lucru insemnand ca targetarea trebuie sa fie corecta, sa se creeze combinatii de reclame – sa varieze produsele, preturile, fundalurile, partea de text si, evident, plasamentele media”, spune Stanescu.

Foloseste tehnicile si tehnologia de ultima ora

Seful ThinkDigital indeamna advertiserii sa nu ezite in a folosi tehnicile si tehnologiile de ultima ora. “De exemplu, noi vom demara in curand o campanile ce targeteaza utilizatorii la nivel de persoana. Practic, daca intri pe un site iti urmaresc comportamentul, vad ce iti place si, ulterior, iti servesc tie si doar tie ceea ce doresti”, spune, pentru wall-street.ro, Stanescu. Costurile unei campanii personalizate sunt cu 5-10% mai ridicate decat in cazul uneia clasice. “Cu toate acestea, acestea nu sunt inca foarte folosite in Romania, datorita comoditatii advertiserilor si a reticentei clientilor”.

Printre tehnologiile de advertising online de ultima generatie se numara asa-zisa “behavioral sequencing”, adica acel continut relevant pentru fiecare utilizator in parte, targetarea comportamentala, in functie de obiceiurile fiecarui internaut si “retargetingul” – dupa ce un utilizator viziteaza site-ul companiei, aceasta cunoaste anumite informatii despre el si, in viitor, ii poate servi o reclama interesanta chiar si pe alt site pe care acesta navigheaza. “Folosirea acestor metode duc la cresterea de pana la 12 ori a ratelor de click”, sustine Stanescu.

El mai subliniaza ca display-ul (bannerele) nu trebuie tratat separate de advertisingul pe motoarele de cautare. “Calatoria utilizatorului pe Internet este foarte complexa. Acesta este expus la ad-uri video, display, text si asa mai departe. Imbinarea mediilor in campanii de advertising este indicata si campanile display-search au un impact de doua ori mai mare decat cele ce sunt dezvoltate doar pe un singur mediu”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri