Vodafone Romania a fost unicul operator mobil major ce a inregistrat, pe piata locala, o evolutie pozitiva a numarului de clienti, in timp ce Orange Romania si Cosmote Romania au raportat declin. Vezi evolutia clientilor si veniturilor principalilor operatori telecom de pe piata locala de anul trecut in articolul de mai jos.
La nivelul veniturilor, cei mai mari operatori mobili locali au inregistrat scaderi, ambii trecand sub pragul de 1 mld. euro. Cosmote Romania a inregistrat o evolutie a afacerilor de 7,2% in 2010 fata de 2009, apropiindu-se de pragul de 500 milioane euro.

Totodata, ARPU (venitul mediu pe utilizator) este in scadere in cazul principalilor doi operatori mobili, semn al intensificarii competitiei si al reducerii continue a preturilor de pe piata telecom.

De partea cealalta, Romtelecom a reusit in 2010 sa creasca numarul total al abonatilor, in ciuda reducerii bazei de clienti pe segmentul de telefonie fixa, in timp ce UPC Romania si-a redus numarul de abonamente in 2010, de la 1,67 milioane la 1,55 milioane.

Evolutia veniturilor si a numarului de clienti in 2010 comparativ cu 2009 a principalilor trei operatori de telefonie mobila de pe piata locala:



Evolutia numarului de clienti ai Romtelecom si UPC in 2010 fata de 2009



Ultimele date despre veniturile si numarul de clienti ai RCS&RDS, principalul operator de televiziune si internet pe piata locala, sunt de la finalul anului 2009.

* Veniturile Vodafone Romania in 2010 sunt estimari pe baza datelor oferite de Consiliul Concurentei.
Veniturile operatorului pe 2009 sunt conform informatiile publicate la Ministerul de Finante, in timp ce datele celorlalti operatori sunt cele publicate in rapoartele financiare ale France Telecom (Orange) si OTE (Romtelecom).

Mai citeste si:

- Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 7,2% in 2010

- Romtelecom si-a redus veniturile in 2010 cu 8,4%

- UPC a castigat 100.000 de clienti de televiziune digitala in 2010. Pierde dublu pe analogica

- Veniturile Orange au scazut in 2010 la valorile atinse acum cinci ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri