Orange si Vodafone Romania, principalii jucatori mobili de pe piata locala, au generat impreuna venituri de 377,7 milioane de euro in trimestrul doi calendaristic al anului curent, in scadere cu 7% fata de anul precedent. Ce operator a inregistrat scaderi si care este baza de clienti comparativa, afla din articolul de mai jos.

Orange ramane lider de piata si la mijlocul anului curent, desi veniturile companiei au scazut la 219 mil. de euro, de la 230 de milioane de euro anul precedent. Comparativ, Vodafone a inregistrat in perioada aprilie-iunie 158,7 milioane de euro, in scadere de la 177 mil. de euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Cu alte cuvinte, Orange a inregistrat o scadere a veniturilor cu 5% in timp ce Vodafone a inregistrat o scadere a veniturilor cu circa 11%. Ambele companii au fost lovite de scaderea tarifelor de terminare, de 69%, intrata in vigoare la 1 aprilie 2014.

Numar de clienti

Orange si-a crescut baza de clienti in al doilea trimestru al anului curent cu 184.000, ajungand la 10,38 de milioane, in timp ve Vodafone inregistra in aceeasi perioada 8,56 milioane de clienti, in scadere cu circa 91.000.

Ambii jucatori au inregistrat cresteri semnificative la nivelul consumului de date, cresterea fiind mai mare in cazul Vodafone – 57%. In cazul Orange, tot in trimestrul al doilea, traficul de date mobile in retea a crescut cu peste 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de tablete - de 3 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut - si a numarului de smartphone-uri, unul din doua telefoane vandute in primele sase luni fiind smartphone.

Vodafone a oferit de asemenea informatii privind penetrarea smartphone-urilor, aceasta crescand cu 5,4 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 iunie 2014, comparat cu aceeasi perioada a anului trecut.

Principalii concurenti ai celor doi operatori sunt Cosmote, Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania.

Sursa foto: Shuttestock: Inclestare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri