La 31 decembrie 2012, Vodafone Romania a inregistrat 8,122,067 de clienti, in crestere cu 247,847 fata de trimestrul anterior. Veniturile totale din date au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior.
Cresterea veniturilor de date mobile a fost stimulata de adoptia crescuta a smartphone-urilor, impreuna cu ofertele speciale de Internet pe mobil lansate de Vodafone Romania.

De cealalta parte, Vodafone a inregistrat venituri din servicii in valoare de 143 milioane lire sterline (177 milioane euro) pe piata romaneasca in ultimele trei luni ale anului trecut, in scadere cu 14% de la nivelul de 167 milioane de lire inregistrat in perioada corespunzatoare din 2011.

ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator din serviciile mobile) a avut valoarea de 7,0 Euro, la 31 Decembrie 2012, in usoara scadere fata de trimestrul anterior.

La 31 decembrie 2012, abonatii reprezentau 41%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59% din totalul bazei de clienti a Vodafone Romania.

“Suntem multumiti de rezultatele obtinute in cel de-al treilea trimestru al anului financiar. Sfarsitul anului si in special luna decembrie au adus multi clienti la Vodafone, atat abonati, cat si utilizatori de cartele, datorita sezonului de Craciun. Datele mobile si mai ales Internetul pe mobil au fost printre cele mai populare servicii in aceasta perioada, datorita ofertelor noastre atractive, care au combinat voce, trafic de Internet inclus si terminale la preturi speciale. Aceasta este o tendinta pe care vom continua sa o incurajam si, in acelasi timp, vom avea grija sa le oferim clientilor nostri asistenta de care au nevoie, prin toate canalele noastre”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienti in in intreaga lume, la 31 decembrie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume.

Principalii concurenti ai Vodafone sunt Orange, Cosmote, precum si RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri