Operatorul telecom Vodafone Romania a inregistrat venituri din servicii in scadere cu 9,8% pe baza organica in primul trimestru al anului fiscal incheiat la 30 iunie 2014, fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a reducerii semnificative a tarifelor de terminare, cu 69%, intrata in vigoare la 1 aprilie 2014.

Daca s-ar exclude impactul scaderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 2,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe baza organica. Consumul de date mobile a crescut cu 57% in trimestrul incheiat la 30 iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

Vodafone Romania a inregistrat un numar total de 8.567.752 de clienti, dintre care 7.985.962 utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix, reprezentand o scadere cu 91.687, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La 30 iunie 2014, abonatii serviciilor Vodafone reprezentau 41,6% din baza de clienti, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 58,4%. Utilizatorii serviciilor postpaid au crescut cu 1,1 puncte procentuale de la un trimestru la altul si cu 1,2 puncte procentuale, de la un an la altul.
Rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 5,4 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 iunie 2014, in comparative cu aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri