Moody's a taiat miercuri ratingurile a sapte banci portugheze, inclusiv Banco Comercial Portugues (BCP), prezenta si in Romania, la o zi dupa ce a redus ratingul de tara al Portugaliei, conform Mediafax.
Agentia de evaluare financiara a redus cu o treapta ratingurile datoriilor neacoperite si depozitelor Caixa Economica Montepio Geral si cu doua sau mai multe trepte calificativele altor sase banci, inclusiv BCP.

Ratingul BCP, prezenta in Romania prin Millennium Bank, a fost coborat de la "Baa3" la "Ba2", cu perspectiva negativa.

Principalii factori care au influentat decizia de scadere a ratingurilor bancilor portugheze sunt situatia financiara "slabita" a majoritatii institutiilor de credit, dar si a guvernului portughez, cat si "deciziile dificile" cu care se vor confrunta companiile vizate intr-o perioada de sprijin tot mai redus pentru bancile mici la nivel european, se spune in comunicat.

Deteriorarea situatiei financiare a guvernului portughez creste probabilitatea ca statul sa limiteze potentialul sprijin acordat in viitor bancilor.

Moody's a redus marti cu o treapta ratingul obligatiunilor de stat cu maturitate pe termen lung emise de Portugalia, de la "A3" la "Baa1", cu perspectiva negativa, considerand ca noul guvern care se va instala in aceasta vara va trebui sa ceara urgent ajutor financiar de la Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri