Reconstructia Japoniei dupa cutremurul si valurile tsunami care au devastat arhipelagul in luna martie nu va intampina probleme de finantare, apreciaza guvernatorul bancii centrale nipone, Masaaki Shirakawa, informeaza Mediafax.
"Ne asteapta diverse provocari pe drumul pe care o luam pentru a depasi efectele nefaste ale cutremurului si pentru a repune pe picioare economia Japoniei", a afirmat Shirakawa.

Eforturile de finantare a reconstructiei nu vor fi dificile, datorita surplusului de cont curent al statului, a adaugat el.

Shirakawa a catalogat ca nefondate zvonurile potrivit carora companiile nipone de asigurari vor trebui sa vanda activele din strainatate (precum obligatiuni de stat americane) pentru a putea face fata cresterii despagubirilor in urma dezastrului.

"Aceste companii au suficiente lichiditati pe termen scurt si de aceea nu sunt nevoite sa vanda active in moneda straina pentru a asigura plata despagubirilor", a spus seful bancii centrale.

El subliniaza ca Japonia nu intampina probleme in a emite datorii pe termen lung pe piete, iar randamentele acestor instrumente financiare sunt stabile si reduse comparativ cu cele ale altor state.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri