Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) a inceput procesul de selectie a unui nou director general si va accepta de luni nominalizari pentru acest post, a anuntat institutia, adaugand ca spera sa aleaga un lider pana la sfarsitul lunii iunie, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Decanul Consiliului Executiv al FMI, Shakour Shaalan, reprezentant al Egiptului si al unui grup de tari din Orientul Mjilociu, a declarat intr-un comunicat ca cei 24 de membri ai forului au adoptat un proces de selectie care va asigura desemnarea unui director general intr-o maniera deschisa, transparenta si bazata pe meritele candidatilor.

Oficialul a adaugat ca urmeaza sa fie intocmita o lista scurta de candidati, iar urmatorul director general va fi ales prin consens.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat din functia de director general al FMI, dupa ce a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute la New York sub acuzatii de tentativa de viol. Strauss-Kahn, fost ministru de finante al Frantei, sustine ca este nevinovat si a fost eliberat vineri pe cautiune, urmand sa fie judecat in arest la domiciliu, sub monitorizare electronica.

Lupta pentru succesiunea la varful FMI se da intre Europa si marile economii emergente, a caror influenta pe scena globala a crescut semnificativ in ultimii ani, odata ce au devenit motoarele de crestere ale economiei mondiale. Directorul general al FMI a fost intotdeauna un european, inca de la infiintarea institutiei in 1945, iar tarile emergente incearca sa puna capat acestei traditii.

Marea Britanie este primul stat G7 care o sprijina oficial pe Lagarde

Marea Britanie o sprijina pe Christine Lagarde (foto) pentru pozitia de director general al FMI, devenind primul stat G7 care sustine oficial candidatura ministrului francez al Finantelor pentru postul ramas vacant dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, transmite Reuters.

"O sprijinim pentru ca este cel mai bun candidat pentru aceasta functie, iar personal cred ca ar fi foarte bine sa avem pentru prima data in istoria de 60 de ani a fondului o femeie ca director general. A dat dovada de abilitati de lider international ca presedinte al consiliului de anul trecut al ministrilor de finante din statele G20. A fost de asemenea un promotor puternic al tarilor care incearca sa-si reduca deficitele bugetare ridicate si sa se descurce dupa posibilitati", a declarat ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, intr-un comunicat.

Premierul birtanic David Cameron declara, cu cateva saptamani in urma, ca ascensiunea unor tari precum China si India ar putea sugera "ca a venit timpul sa avem un candidat din alta parte a lumii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri