Liderii marilor companiilor de pe Wall Street participa la forumul economic anual de la St Petersburg, in conditiile in care presedintele rus Dmitri Medvedev vrea sa atraga investitorii cu vanzarea, pana in 2015, a unor active de stat de 30 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Seful Citigroup, Vikram Pandit, Brian T. Moynihan, de la Bank of America, Stephen Scharzman, de la Blackstone Group si Josef Ackermann, de la Deutsche Bank, se numara printre bancherii prezenti la St Petersburg, la forumul organizat in perioada 16-18 iunie.

Medvedev incearca sa combata reputatia Rusiei ca cea mai corupta mare economie a lumii, in contextul incertitudinilor legate de viitorul tandemului sau cu premierul Vladimir Putin.

Presedintele se va folosi de forum pentru a combate ingrijorarea privind climatul investitional din Rusia, urmand sa anunte infiintarea unui fond suveran de investitii de 10 miliarde de dolari, precum si programul de privatizare de 30 de miliarde de dolari.

Planul de vanzare a activelor de stat va reprezenta centrul de greutate al discursului presedintelui, a declarat marti un consilierul economic al lui Medvedev.

Seful JP Morgan Chase, Jamie Dimon, Pandit (Citigroup) si Lloyd Blankfein (Goldman Sachs) fac parte dintr-un comitet format din 27 de persoane care acorda consultanta in vederea transformarii Moscovei intr-un centru financial global.

Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Credit Suisse Group si Troika Dialog au fost angajate in aceasta luna sa administreze vanzarea unei participatii din detinerea statului rus la Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, intr-o tranzactie de pana la sapte miliarde de dolari.

Guvernul a selectat totodata pe o lista scurta Morgan Stanley, JPMorgan si Deutsche Bank pentru administrarea unei oferte publice initiale a companiei de transport naval Sovcomflot, cea mai mare din tara.

Anul trecut, in Rusia a avut cea mai intensa activitate de fuziuni si achizitii dupa 2007, cu 96 de acorduri, in valoare de 50,9 miliarde de dolari, numai in trimestrul al patrulea, potrivit datelor Bloomberg.

"Principalul motiv pentru care bancherii vin la St. Petersburg este datorita fuziunilor si achizitiilor si privatizarilor. Vechiul mediu corporatist se schimba. Corporatii internationale ruse precum Rosneft vor sa se integreze cu Occidentul", a declarat Clemens Grafe, economist sef la Goldman Sachs in Rusia.

Medvedev a declarat in martie, la prezentarea unui program de imbunatatire a atractivitatii Rusiei pentru investitori, ca economia tarii are nevoie de cresterea de cateva ori a investitiilor, pentru modernizare.

Sursa foto: www.sxc.hu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri