O retragere de fonduri din Romania de catre bancile elene ar avea consecinte economice limitate, intrucat competitorii ar fi dispusi sa acopere deficitul creat, in timp ce dependenta economiei de cresterea creditarii s-a redus considerabil, potivit unei analize a grupului austriac Erste.

Leu s-a aflat recent sub presiune din cauza escaladarii crizei din Grecia. Motivul pietelor financiare a fost ponderea relativ mare a bancilor elene in sectorul bancar romanesc, spre 20%.

Situatia din Grecia, la zi

Erste: O retragere de capital din Romania a bancilor elene ar avea consecinte limitate

Erste: O retragere de capital din Romania a bancilor elene ar avea...

Zi cruciala: marile banci din zona euro se vor intalni astazi la Paris pentru a incerca sa ajunga la un acord cu autoritatile europene in privinta participarii investitorilor la o rostogolire a datoriilor suverane ale Greciei.

Marile banci din zona euro vor discuta despre datoriile Greciei

Marile banci din zona euro vor discuta despre datoriile Greciei

Optimism la Atena: evitarea intrarii Greciei in default (incapacitate de plata) este de importanta vitala pentru zona euro si economia globala, considera ministrul elen al Finantelor, Evangelos Venizelos, care sustine ca statul isi va recupera suveranitatea fiscala "cat mai curand posibil.

Cand isi va recupera Grecia suveranitatea fiscala?

Cand isi va recupera Grecia suveranitatea fiscala?

Grecia trebuie sa atraga 50 miliarde euro pana in 2015 prin vanzarea activelor statului. Din aceasta suma, 5 miliarde euro trebuie obtinuti inca din acest an.

Citeste si:

Ministrii Finantelor din zona euro au aprobat sambata plata urmatoarei transe, de 12 miliarde euro, din imprumutul extern de 110 miliarde euro contractat anul trecut de Grecia de la UE si FMI. Incasarea transei era necesara pentru a evita intrarea in default.

Iata mai jos un infografic util despre situatia economica din Grecia:

Infografic Grecia

Infografic wall-street.ro realizat de quickdata.ro.