Italia va implementa anul viitor reduceri de urgenta ale deficitului bugetar in valoare de 20 miliarde euro, urmate de alte 25 miliarde euro in 2013, a declarat premierul Silvio Berlusconi, citat Reuters si preluat de Mediafax.
O sursa prezenta la intalnire a afirmat ca bugetele mai multor ministere vor fi reduse cu 6 miliarde euro anul viitor si 2,5 miliarde euro in 2013.

Berlusconi s-a intalnit cu reprezentantii guvernelor locale pentru a prezenta continutul unui decret de urgenta care va fi adoptat de cabinet intr-o sedinta convocata pentru vineri seara.

Surse prezente la discutii transmit de asemenea ca Berlusconi a anuntat si o noua "taxa de solidaritate" pe cei cu venituri mari, fara a da alte detalii.

Ministrul Economiei, Giulio Tremonti, a declarat la acelasi eveniment ca decretul va reduce de asemenea din "straturile" administratiei locale, eliminand unele guverne de provincie si consilii orasenesti si privatizand serviciile locale.

Tremonti a aratat ca programul de austeritate care va fi aprobat de guvern prevede reducerea finantarii autoritatilor locale cu un total de 9,5 miliarde euro in 2012 si 2013.

Guvernul italian vrea sa echilibreze bugetul pana in 2013, pentru a recastiga increderea investitorilor de pe pietele financiare ca Italia are finante publice solide.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri