Sute de studenti straini, inclusiv romani, au protestat la o fabrica ce impacheteaza ciocolata in Hershey (Statele Unite) afirmand ca programul de vara care ar fi trebuit sa fie un schimb cultural i-a transformat in forta de munca ieftina, relateaza New York Times, in editia electronica, potrivit 9AM.ro.
Studenti din tari precum China, Nigeria, Romania si Ucraina au venit in Statele Unite printr-un program infiintat de Departamentul de Stat care le permite sa lucreze timp de doua luni si apoi sa calatoreasca in Statele Unite. Ei sustin ca se asteptau sa isi exerseze limba engleza, sa faca ceva bani si sa afle cum este viata in Statele Unite intr-o experienta culturala.

Aproximativ 400 de studenti au fost trimisi sa munceasca la ridicat cutii grele si impachetat dulciuri Reese, Kit-Kats si Almond Joys la o linie de productie rapida, multi dintre ei fiind nevoiti sa faca ture de noapte. Dupa deducerea taxelor asociate programului si pentru chirie, stundentii sustin ca multi dintre ei nu castiga nici pe departe suficienti bani pentru a-si acoperi cheltuielile efectuate in tarile de origine pentru obtinerea vizelor.

Afla mai multe despre povestile tinerilor care au devenit scalvi pe plantatiile din SUA pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri