Presedintele american Barack Obama s-a intalnit cu miliardarul Warren Buffett pentru a discuta despre crearea de locuri de munca si stimularea cresterii economice, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
"Presedintele a discutat cu Buffett despre perspectivele generale ale economiei si reactia fata de factorii negativi din ultimele cateva luni", a declarat Josh Earnest, purtator de cuvant al administratiei prezidentiale.

El a aratat ca cei doi au vorbit despre unele posibile masuri care ar stimula investitiile si ar accelera cresterea economica, dar si despre solutii pe termen lung destinate reducerii deficitului bugetar.

Obama s-a intalnit luni cu Buffett, presedinte si director general al companiei de investitii Berckshire Hathaway, care a fost un consilier neoficial al presedintelui, a precizat Earnest.

Presedintele a discutat totodata cu directorul general al Ford Motor, Alan Mulally, in legatura cu evolutiile din sectorul auto si industrie.

Obama intentioneaza sa sustina un discurs pe teme economice la scurt timp dupa sarbatoarea Zilei Muncii din Statele Unite, de pe 5 septembrie.

Pe langa masuri de reducere a deficitului bugetar, Obama analizeaza actiuni de stimulare rapida a pietei muncii, inclusiv un program de cheltuieli in domeniul infrastructurii, facilitati fiscale pentru angajari si programe de recalificare.

Masurile de stimulare care vor necesita cheltuieli guvernamentale suplimentare vor fi probabil respinse de republicanii din Congres, care controleaza Camera Reprezentantilor.

1. Cu cine credeti ca ar trebui sa se sfatuiasca presedintele Traian Basescu in privinta locurilor de munca si stimularea economiei?

2. Credeti ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa aiba o relatie mai apropiata cu oamenii de afaceri?



Una dintre ideile cre au atras interesul consilierilor prezidentiali este un program din statul Georgia, prin care somerii care lucreaza de proba la un angajator continua sa primeasca ajutorul de somaj.

Firma respectiva nu suporta niciun fel de cost, iar la sfarsitul perioadei de opt saptamani este libera sa faca sau nu angajarea.

Presedintele a declarat anterior ca vrea ca Congresul sa aprobe un program de majorare a cheltuielilor pentru proiecte de infrastructura, precum constructia de drumuri, astfel incat sa creasca angajarile in sectorul constructiilor.

Cu cine credeti ca ar trebui sa se sfatuiasca presedintele Traian Basescu in privinta locurilor de munca si stimularea economiei? Comentati aici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri