Ratingul Spaniei este pus in pericol de incetinirea cresterii economice si de esecul autoritatilor regionale de a respecta tintele de reducere a deficitelor, a declarat directorul Fitch Ratings Douglas Renwick, scrie Mediafax care citeaza Bloomberg.
"Evolutia deficitului autoritatilor regionale creste presiunea asupra autoritatilor centrale pentru a face reducerile necesare", a spus Renwick intr-un interviu telefonic.

Fitch atribuie Spaniei rating "AA+" cu perspectiva "negativa", iar evolutia mai slaba a economiei, esecul de a respecta tintele de deficit, sau utilizarea mai ampla decat se anticipa a fondurilor publice pentru salvarea de banci ar putea fi "elemente cheie" pentru o decizie asupra ratingului. Agentia a retrogradat, miercuri, cinci regiuni spaniole, inclusiv Catalonia si Andaluzia, invocand majorarea datoriei si perspectivele economice slabe.

Autoritatile locale din Spania au intarzieri in privinta tintelor de deficit, potivit datelor publicate saptamana trecuta. La nivel local sunt administrate peste o treime din cheltuielile publice, inclusiv educatie si sanatate, iar autoritatile sunt afectate de un declin al veniturilor, cauzat in principal de prabusirea pietei imobiliare.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a declarat, miercuri, ca estimarea de crestere economica ar putea fi influentata de tensiunile de pe pietele financiare, insa se asteapta la un avans al PIB de 0,2% in trimestrul al treilea, similar celui din trimestrul al doilea. Cresterea economica a Spaniei s-a injumatatit in trimestrul al doilea, fata de primele trei luni ale anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri