Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a anuntat un nou program de 400 de miliarde de dolari pentru sustinerea economiei americane, prin vanzarea de titluri de Trezorerie pe termen scurt si folosirea fondurilor obtinute pentru achizitia de titluri pe termen lung.
Programul are rolul sa contribuie la reducerea dobanzilor pe termen lung si sustinerea sectorului imobiliar, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Indicatorii recenti arata mentinerea conditiilor dificile pe piata muncii, iar rata somajului este in continuare ridicata", se arata intr-un comunicat al Fed.

Cu o rata a somajului in SUA de 9,1% si o incredere redusa in economie din partea populatiei si oamenilor de afaceri, in timp ce criza datoriilor din zona euro se agraveaza, oficialii Fed au indicat ca vor incerca sa impiedice incetinirea cresterii economiei americane.
Oficialii Fed cred ca modificarea ponderii in portofoliu a titlurilor pe termen scurt si lung poate incuraja refinantarea ipotecilor si interesul investitorilor pentru plasamente in active mai riscante.

Banca centrala americana nu este singura ingrijorata in privinta perspectivelor economice.

Banca Angliei a anuntat miercuri ca este pregatita sa pompeze mai multi bani in economia britanica, posibil chiar din octombrie.
Economia americana a inregistrat in primul semestru o crestere de numai 1%, iar analistii au avertizat ca riscul de revenire in recesiune a crescut.

Fed a aplicat deja una dintre cele mai agresive politici de relaxare monetara din istorie.

In decembrie 2008, Fed a redus dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero, iar apoi si-a triplat balanta contabila la 2.800 miliarde de dolari, printr-o serie de achizitii de obligatiuni.

Dupa sedinta de politica monetara din 9 august, Fed a anuntat ca va mentine dobanda la un nivel minim cel putin pana la jumatatea anului 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri