Intrarea Greciei in default (incapacitate de plata) ar "distruge" increderea investitorilor in zona euro si ar putea declansa un efect de contagiune similar celui propagat in 2008 de falimentul Lehman Brothers, avertizeaza cancelarul german Angela Merkel, citata de Reuters.
"Trebuie sa luam masuri pe care le putem controla. Ceea ce nu putem face este sa distrugem increderea tuturor investitorilor si sa ajungem intr-o situatie in acre acestia ar spune ca daca am facut asta pentru Grecia, vom face acelasi lucru pentru Spania, Belgia sau orice alta tara. Atunci, nimeni nu isi va mai baga banii in Europa", a afirmat cancelarul german, scrie Mediafax.

Intr-un interviu de o ora cu un cunoscut realizator de talk show-uri din Germania, Angela Merkel, supranumita „Doamna de fier a Germaniei", a afirmat ca se bazeaza pe analiza Fondului Monetar International (FMI) cand evalueaza modul in care trebuie abordate problemele Greciei.

Astfel, cat timp FMI este convins ca datoria de stat a Greciei este sustenabila, Merkel va sustine aceasta pozitie, a aratat ea.

Cancelarul german s-a aratat totodata "consternata" de lipsa de progres a G20 in privinta unui consens pe reglementarea bancilor si rezolvarea problemei "too big to fail", a grupurilor financiare atat de mari si complexe incat guvernele si economia globala nu isi pot permite sa le lase sa se prabuseasca.

1. Credeti ca, prin contagiune, Romania va suferi mai mult din cauza unui faliment al Greciei decat momentul Lehman Brothers? (noiembrie 2008)




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri