Seful bancii centrale a Germaniei: Riscul insolventei Greciei creste de la zi la zi

Seful bancii centrale a Germaniei (Bundesbank), Jens Weidmann, care este membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), a sporit joi presiunile asupra Greciei, avertizand ca in lipsa unui acord cu creditorii riscul insolventei tarii creste de la zi la zi, relateaza MarketWatch.

Weidmann a afirmat in timpul unui eveniment la Londra ca exista o mare determinare de a ajuta Grecia sa isi imbunatateasca administratia publica, sa inlature barierele care blocheaza cresterea si sa inscrie finantele publice pe un traseu sustenabil, scrie Mediafax.

Mai mult decat atat, statele din zona euro au furnizat fonduri substantiale pentru sustinerea procesului inevitabil de ajustare, a aratat oficialul german. "Dar timpul se scurge, iar riscul insolventei creste de la zi la zi", a spus seful Bundesbank.

Comentariile sale au avut loc la doar o zi dupa ce cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez François Hollande si premierul elen Alexis Tsipras s-au intalnit la Bruxelles, pentru a elimina diferentele de opinie dintre oficialii eleni si cei ai creditorilor internationali, reprezentati de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI, privind reformele necesare.

Liderii au convenit sa continue discutiile "la intensitate mare", a declarat ulterior un oficial german, fapt confirmat si de partea elena. "Liderii politici ai Europei realizeaza ca este necesara o solutie viabila, care sa permita Greciei sa revina la crestere prin coeziune sociala si datorii sustenabile", a declarat Tsipras dupa intalnire.

Citeste si:
COVID-19: Cel mai ridicat număr de cazuri zilnice înregistrat în...
COVID-19: Cel mai ridicat...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Grecia are o datorie totala de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana. Guvernul de la Atena mai are de primit din partea institutiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de sustinere financiara de 240 de miliarde de euro care se incheie in aceasta luna.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri