Fondul Monetar International (FMI) ar putea participa la un vehicul special de investitii, propus pentru cresterea capacitatii Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara (EFSF), dar nu a luat inca o decizie, au declarat oficiali din zona euro, citati de Reuters.
"FMI a indicat ca analizeaza, dar nu au luat inca o decizie. Depinde de intregul plan de combatere a crizei", a spus una dintre surse.

Liderii din zona euro sunt asteptati miercuri sa aprobe un plan care sa majoreze capacitatea de finantare a EFSF, in valoare de 440 miliarde de euro, fara ca tarile din zona euro sa fie nevoite sa contribuie cu mai multi bani, scrie Mediafax.

Potrivit planului, EFSF ar urma sa creeze un vehicul special pentru investitii (SPIV), care sa emita obligatiuni. Fondurile astfel obtinute ar fi folosite pentru achizitia de obligatiuni ale unor tari vulnerabile financiar din zona euro, de pe piata secundara, sau pentru a le acorda imprumuturi.

SPIV ar fi deschis capitalului privat, fondurilor suverane de investitii, precum si FMI, potrivit propunerilor obtinute marti de Reuters.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri