Belgia a intrat in recesiune anul trecut, cu doua trimestre consecutive de contractie a Produsului Intern Brut (PIB), potrivit primelor estimari, publicate miercuri de banca centrala, transmite AFP, citat de Mediafax.
PIB-ul a scazut cu 0,2% in ultimele trei luni ale anului trecut, dupa un declin de 0,1% in trimestrul al treilea, potrivit Bancii Nationale a Belgiei, care a precizat ca pe ansamblul anului economia a avansat cu 1,9%.

FMI a estimat deja, saptamana trecuta, ca economia belgiana sa afla in recesiune.

"Perspectivele economice sunt dificile. Recesiunea este deja in curs in Belgia, fiind prevazuta o stagnare a economiei in 2012, urmand ca revenirea la crestere sa aiba loc anul viitor", se arata in raportul anual al FMI referitor la statul belgian.

Banca centrala a revizuit in scadere datele referitoare la evolutia PIB in trimestrul al treilea, de la stagnare la o scadere de 0,1%, iar pentru trimestrul al doilea de la un avans de 0,4% la unul de 0,3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri