Eastman Kodak vrea sa rupa contractul de sponsorizare cu renumitul Kodak Theatre din Los Angeles si retragerea numelui companiei din denumirea amfiteatrului care gazduieste de mai bine de 10 ani gala de decernare a premiilor Oscar, pentru a economisi 4 mil. dolari pe an.
Kodak a intrat in luna ianuarie in faliment si a cerut miercuri tribunalului newyorkez care se ocupa de procedura permisiunea de a refuza reinnoirea contractului cu Kodak Theatre, de 4 milioane de dolari pe an, apreciind ca beneficiile materiale si de imagine castigate de companie prin aceasta asociere nu depasesc costurile conexe.

Gala de decernare a premiilor Oscar din acest an este programata pentru 26 februarie la Kodak Theatre, amfiteatrul de 3.400 de locuri unde se desfasoara in fiecare an din 2001, scrie Mediafax.

Kodak recomanda administratiei amfiteatrului sa faca demersurile necesare pentru a inlatura brandul companiei din denumirea amplasamentului, transmite Reuters.

Astfel, nu se stie daca sigla Kodak va aparea la gala din 26 februarie, insa o sursa apropiata situatiei a declarat pentru Reuters ca mai multe companii si-au exprimat deja interesul fata de CIM Group, proprietarul cladirii, de a prelua contractul.

Cu peste 10 ani in urma, Kodak a platit 74 milioane de dolari catre CIM pentru a amplasa numele si sigla companie pe fatada amfiteatrului.
Falimentul Kodak, declarat oficial pe 19 ianuarie, a facut valuri la Hollywood. Desi rolul companiei in industria filmului a decazut odata cu explozia tehnologiei digitale, Kodak este inca un nume important la Hollywood din cauza datoriilor pe care le are catre marile studiouri de film.

Printre principalii creditori ai companiei se regasesc mari studiouri de film, care au de incasat zeci de milioane de dolari. Dintre acestea, Sony are de recuperat 16,7 milioane de dolari de la Kodak, Warner Brothers are o creanta de 14,2 milioane de dolari, NBC Universal are de incasat 9,3 milioane de dolari, Paramount Studios 6,8 milioane de dolari, iar Walt Disney Studios 4,2 milioane de dolari.

Surse apropiate situatiei au declarat ca datoriile Kodak au fost acumulate pentru ca producatorul de pelicula de film nu a restituit studiourilor diferentele retroactive de pret aparute in favoarea acestora ca rezultat al extinderii comenzilor in timpul productiei cinematografice.

Academia Americana de Film are un contract de 20 de ani cu CIM Group pentru organizarea galei anuale de decernare a premiilor Oscar la Kodak Theatre, dar a trecut de jumatatea perioadei contractate si poate cauta, conform clauzelor, alte variante.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri