Numarul noilor cereri pentru ajutoare de somaj din Statele Unite a scazut saptamana trecuta la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, indicand ca piata muncii continua sa isi revina, transmite Reuters.
Departamentul Muncii a anuntat scaderea numarului de solicitari cu 13.000, la 348.000, cel mai redus nivel atins dupa martie 2008.
Analistii anticipau ca numarul cererilor va creste la 365.000, informeaza Mediafax.

Datele aferente saptamanii precedente au fost revizuite in urcare de la 358.000 la 361.000.

Media ultimelor patru saptamani a numarului de solicitari, considerata un indicator mai elocvent al tendintei pietei muncii, a scazut cu 1.750, la 365.250, cel mai redus nivel dupa aprilie 2008.

Scaderea inregistrata saptamana trecuta a coborat numarul de cereri sub nivelul de 350.000, asociat de analisti cu o crestere sustinuta a pietei muncii.

Numarul de solicitari pentru indemnizatii de somaj a scazut timp de trei saptamani consecutiv.

Rata somajului a atins in ianuarie 8,3%, cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

Totusi, problemele din economia americana se mentin, in conditiile in care 23,8 milioane de persoane nu au un loc de munca sau sunt angajate pe posturi inferioare pregatirii lor.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri