Istoria se rescrie astazi, o data cu lansarea noului model Airbus A 380, cea mai mare aeronava construita vreodata, transmite portalul Google News. A 380 are o capacitate de 555 de locuri pentru pasageri si si-a gasit deja cumparatori. Compania Qantas a comandat 12 aparate, iar Virgin Atlantic, sase.

Asociatiile de profil estimeaza ca, pana in 2016, una din opt curse aeriene va fi efectuata cu un model A 380. Astfel, numarul pasagerilor va creste, in timp ce numarul curselor va ramane acelasi.

Modelul A 380 va intra in functiune in 2006 si va inlocui modelul Boeing 747 cel mai mare avion de pasageri din lume. La ceremonia de inaugurare de la Toulouse vor participa, pe langa reprezentantii companiei Airbus, si o serie de oficiali europeni, printre care premierul britanic Tony Blair, presedintele francez Jacques Chirac si cancelarul german Gerhard Schroeder.

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, va lua parte, la randul sau, la ceremonie.

Pana in prezent au fost vandute 129 de aeronave A 380. Exista insa temeri ca noul model va fi folosit drept un mijloc de transport pentru "mase", de catre operatorii aerieni care incearca sa recupereze costurile, in conditiile in care intreg sectorul aerian a inregistrat pierderi, in ultima perioada.

Heathrow se adapteaza

Aeroportul Heathrow din Londra va investi 450 de milioane de lire sterline (841 milioane de dolari) in extinderea si modernizarea terminalelor, pentru a putea gestiona numarul sporit de calatori dupa ce va fi introdus noul Airbus A 380, transmite Mediafax. Heatrow va extinde pistele pentru circulatia avioanelor la sol, va instala rampe supraetajate de acces in avioane si va moderniza echipamentele de transport si gestionare a bagajelor.

Introducerea in 2006 a modelului A 380, cu doua nivele si cu o capacitate de 555 de calatori, forteaza aeroporturile aglomerate, precum Heathrow, sa-si modernizeze terminalele pentru a se asigura ca pot face fata unui numar dublu de pasageri adus de o aeronava.

Prima companie care va opera A 380 cu destinatia Heathrow va fi Singapore Airlines.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri