Banca Centrala a Rusiei ia in calcul cresterea tintei de inflatie pentru 2006, valoarea stabilita initial fiind de 8,5%, a declarat directorul adjunct al bancii, Alexei Ulyukayev.
"Este posibil ca in luna octombrie sa ne revizuim previziunile si sa ridicam usor valoarea estimata a inflatiei", a declarat Alexei Ulyukayev, in cadrul unei conferinte pe teme financiare, fara a specifica, insa, cu cat anume ar putea creste estimarile, informeaza NewsIn.Tinta oficiala a bancii centrale pentru inflatie este de 8,5%, pentru 2006, valoare ce se situeaza sub aceea de 9%, indicata de estimarile guvernului.

"Obtinerea unei valori anuale a inflatiei de 9% este dificila, insa este posibila", a declarat Alexei Ulyukayev. Rata inflatiei a atins, anul trecut, o valoare de 10,7%, iar sperantele autoritatilor intr-o imbunatatire semnificativa a acestui indicator, pentru 2006, par sa fi fost spulberate de inflatia preturilor la alimente, in cursul lunilor de vara, in conditiile in care o recolta proasta a afectat aprovizionarea cu produse proaspete a magazinelor si a pietelor, mai scrie Reuters.

"Intr-un context in care inflatia anuala si cea bruta au valori mai ridicate decat ne-am dori, desi rezultatele sunt mai bune decat anul trecut, vom continua sa luam masurile potrivite pentru banca centrala", a mai spus Ulykayev, care a adaugat ca aceste masuri sunt impartite in doua categorii: instrumente pentru ratele de schimb valutar si instrumente pentru ratele dobanzilor.

Banca centrala a recurs la o masura ce permite aprecierea rublei, pentru a controla presiunile inflationiste si care-i permite monedei nationale sa aiba un curs mai ridicat cu aproximativ 4%, in raport cu dolarul si cu euro. Aceasta masura a fost, insa, criticata de catre politicieni, care acuza banca centrala ca exploateaza sectorul rus al resurselor naturale. Un economist influent de la Kremlin, Arkady Dvorkovici, a declarat, marti, ca politica monetara de consolidare a rublei "nu-si are rostul".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri