Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite ale Americii, a facut primele declaratii dupa victoria din alegeri, discursul acestuia fiind mult mai moderat in comparatie cu afirmatiile taioase pe care candidatul republican obsinuia sa le faca in timpul campaniei electorale.

“Vreau sa transmit comunitatii globale ca desi vom pune mereu interesele SUA pe primul loc, vom avea o relatie corecta cu toata lumea, cu toata lumea! Cu toti oamenii si cu toate natiunile. Vom incerca sa ajungem la puncte de vedere comune, nu la ostilitate; parteneriate, nu conflicte”, a declarat Donald Trump in discursul sau de acceptare a victoriei.

Noul presedinte american a afirmat ca contracandidata democarata Hilary Clinton l-a sunat pentru a-si recunoaste infrangerea din alegeri.

Vom avea o relatie corecta cu toata lumea, cu toata lumea! Cu toti oamenii si cu toate natiunile. Vom incerca sa ajungem la puncte de vedere comune, nu la ostilitate; parteneriate, nu conflicte - Donald Trump

“Tocmai am primit un apel de la secretarul Clinton. Ea ne-a felicitat pentru aceasta victorie, iar eu am felicitat-o pe ea si pe familia acesteia pentru ca a luptat extrem de bine in aceasta campanie. A luptat bine. Hillary a muncit extrem de mult pentru o perioada lunga de timp, iar noi ii datoram recunostinta pentru ca a servit aceasta natiune”, a mentionat Trump.

Discursul moderat al lui Trump a generat o revenire in piete, reactii fiind vizibile si la Bucuresti.

Miliardarul american le-a multumit si alegatorilor care nu l-au sustinut in aceasta campanie, afirmand ca “este timpul sa ne unim ca oameni”.

"Este timpul. Ma angajez in fata tuturor cetatenilor din tara noastra ca voi fi presedinte pentru toti americanii si acest lucru este foarte important pentru mine. Pentru cei care au ales sa nu ma sustina in trecut, apelez la voi pentru indrumarea si ajutorul vostru, astfel incat sa putem lucra impreuna si sa unim tara noastra”, a declarat noul presedinte al SUA.

Donald Trump va fi cel de-al 45-lea presedinte american, acesta urmand sa il inlocuiasca la Casa Alba pe actualul presedinte, Barack Obama, cel care a ocupat aceasta functie in ultimii opt ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri