Grupul de produse de larg consum Unilever a anuntat o majorare cu 4,8% a vanzarilor pentru al treilea trimestru, dar costurile procesului de redresare economica au facut profiturile nete ale grupului sa scada cu 0,8%
Vanzarile pentru al treilea trimestru al 2006 ale grupului anglo-olandez, producator al samponului Sunsilk, a supelor Knorr si a inghetatei Ben & Jerry's, au depasit astfel rezultatele inregistrate pentru primul si al doilea trimestru al anului curent, de 2,9 respectiv 3,9%.

Insa cheltuielile substantiale in ceea ce priveste publicitatea pentru brandurile sale au facut ca profiturile operationale ale grupului sa scada cu 0,8% pana la nivelul de 14,8% pentru al treilea trimestru al anului curent.

Directorul general al Unilever, Patrick Cescau, a declarat potrivit NewsIn ca grupul pe care il conduce a inregistrat o crestere economica substantiala pentru cel de-al treilea trimestru, Unilever fiind pe un drum bun dupa socul financiar intampinat in anul 2004. Profiturile operationale ale grupului au scazut cu 3%, atingand nivelul de 1,501 miliarde de euro (1,9 miliarde de dolari).

Grupul a adaugat ca planuieste plata unor dividende totalizand 750 de milioane de euro, drept raspuns operatiunii de rascumparare a actiunilor in 2006, ce a costat grupul 500 de milioane de euro, pentru anul urmator Unilever intentionand sa conduca o operatiune de rascumparare a actiunilor de 1,5 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri