MasterCard Inc, asociatia emitenta de carti de credit care a devenit publica in luna mai, a raportat obtinerea unui venit si profit trimestrial, peste asteptari, datorita cresterii numarului tranzactiilor procesate cu 18,9%, informeaza NewsIn
MasterCard, companie cu sediul la New York, a raportat majorarea castigurilor, la nivelul de 193 de milioane de dolari, respectiv 1,42 de dolari actiunea, comparativ cu suma de 106,1 milioane de dolari, adica 79 de centi actiunea, obtinuta in aceeasi perioada a anului precedent. Analistii economici previzionau o crestere medie a cotatiei actiunilor MasterCard de numai 1,08 dolari actiunea.

MasterCard a anuntat ca numarul tranzactiilor procesate a crescut cu 18,9%, fapt care a antrenat majorarea cu 13,9% a veniturilor companiei, la nivelul de 901,97 milioane de dolari, peste previziunile analistilor, care estimau obtinerea unor venituri medii de 871,1 milioane de dolari. Cotatia actiunilor MasterCard a crescut cu 90%, din momentul in care compania a devenit publica, in luna mai.

Compania rivala Visa, care este cel mai mare sistem mondial de plati prin intermediul cartilor de credit, a anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa faca o oferta publica, pentru a-si finanta extinderea si pentru a sustine costurile legale ale restructurarii, pe care analistii le estimeaza ca ajungand la miliarde de dolari. Visa intentioneaza sa isi schimbe structura de la asociatie de membri, la corporatie publica mondiala, pentru a avea mai mult acces la pietele de capital, ceea ce va accelera cresterea firmei, prin facilitarea efectuarii de investitii.

MasterCard este al doilea cel mai mare sistem mondial de plati prin intermediul cartilor de credit. Totalul cheltuielilor operationale MasterCard a scazut, comparativ cu nivelul inregistrat anul precedent, insa, excluzand impactul, in principal, al schimbarii sistemului contabil, cheltuielile au crescut cu 8,8%.

Cheltuielile pentru publicitate au scazut cu 4,6%, la 209 milioane de dolari, comparativ cu anul 2005, cand MasterCard a avut cheltuieli mai mari de publicitate, din cauza FIFA World Cup 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri