Un tip rar de obligatiuni, destinat construirii unui fond de pana la un miliard de dolari pentru vaccinuri pentru cele mai sarace economii ale lumii, va fi lansat pana la mijlocul lunii noiembrie, in Europa, au declarat oficiali ai trezoreriei Bancii Mondiale, conform NewsIn. Data pentru oferta initiala de obligatiuni nu a fost fixata inca, deoarece depinde de conditiile de piata, a declarat conducatoarea operatiunilor pentru piete de capital a Bancii Mondiale, Doris Herrera-Pol.

Oferta de obligatiuni este prima de acest tip si este destinata sa selectioneze pietele globale de capital, in scopul strangerii de fonduri pentru granturi pe proiecte de imunizare, in combaterea maladiilor ca pojarul, poliomielita si tetanosul. Aceste maladii fac, anual, intre doua si trei milioane de victime, copii, in tarile sarace.

Vanzarea acestor obligatiuni se estimeaza ca va aduce pana la un miliard de dolari pentru noua agentie de dezvoltare, International Finance Facility forImmunisation (IFFIm), administrata de Banca Mondiala.

Programul beneficiaza de sustinerea a sase tari europene, Marea Britanie, Franta, Italia, Spania, Suedia si Norvegia, si foloseste bugete de dezvoltare pe termen lung din partea tarilor donatoare, colateral actiunilor de strangere de fonduri.

Brazilia si Africa de Sud si-au anuntat intentia de a participa la finantarea programului, dupa prima emisie de obligatiuni. Mai multe tari asteapta sa vada rezultatele tranzactiei initiale.

Castigurile din vanzarea obligatiunilor vor fi folosite la finantarea programelor pentru sanatate si imunitate, prin intermediul GAVI Alliance, un parteneriat de grupuri publice si private, printre acre UNICEF, Banca Mondiala, Fundatia Bill si Melinda Gates si companii producatoare de vaccinuri.

Banca Mondiala considera, datorita existentei de lichiditati pe piata si a cresterii cererii din partea investitorilor care cumpara de obicei valute, ca aceste obligatiuni vor trezi interesul bancilor centrale, a fondurilor de investitii, a sociatatilor care se ocupa de managementul de active, a fondurilor de pensii si, respectiv altor investitori, interesati de dimensiunea etica a programului.

Herrera-Pol a declarat ca se asteapta ca investitorii care cumpara, de obicei, obligatiuni ale Bancii Mondiale, sa gaseasca atragatoare si aceasta oferta. "Cum IFFIm este o agentie internationala, consideram ca aceiasi investitori care cumpara obligatiuni ale Bancii Mondiale vor considera ca aceasta oferta este atragatoare", a declarat oficialul Bancii Mondiale.

Ideea crearii acestui fond destinat imunizarii ii apartine ministrului britanic de finante, Gordon Brown, care spera ca aceasta metoda sa devina o schema mai extinsa de finantare, care sa majoreze ajutorul pentru dezvoltare dat de tarile bogate, la o suta de miliarde de dolari, anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri