Economia Germaniei a obtinut rezultate foarte bune, cel mai important fiind anuntul de vineri referitor la obtinerea de venituri fiscale de aproape 40 de miliarde de euro, chiar daca germanii sunt reticenti cu privire la atribuirea acestor merite guvernului condus de Angela Merkel
Rezultatele in ceea ce priveste somajul, deficitul bugetar si veniturile fiscale contureaza o imagine in parametri foarte performanti a economiei germane, la fel ca in perioada dinaintea reunificarii, in 1990. somajul a inregistrat cel mai scazut nivel pentru luna octombrie, de la reunificare. Veniturile fiscale, sustinute de cresterea economica si de scaderea numarului celor fara loc de munca, vor atinge cel mai ridicat nivel din 1990 incoace, la fel ca si deficitul bugetar, care, in 2007, va inregistra cel mai scazut nivel tot de la reunificare.

Rezultatele reprezinta concluzia dupa cateva luni de evolutie pozitiva, caracterizata prin descresterea treptata a ratei somajului, prin relansarea investitiilor intreprinderilor si a consumului intern, si prin nivelul performant al exporturilor.

Ministrul german al muncii, Franz Mntefering, declara, joi, ca se bucura pentru evolutia inregistrata de piata muncii, iar responsabilul pentru buget al Uniunii Crestin-Democrate din Germania (CDU) a anuntat, vineri, obtinerea unor venituri fiscale de 40 de miliarde de euro, conform ultimelor estimari pentru anul acesta si anul viitor.

Ministrul german de finante, social-democratul Peer Steinbrck, a apreciat acest anunt ca foarte pozitiv. "Aceasta este o veste buna pentru cetatenii germani", a declarat Steinbrck, potrivit NewsIn.

Parerea cetatenilor germani pare a fi, totusi, alta, fapt relevat de sondajele care arata ca simpatia de care se bucura cancelarul german si guvernul pe care il conduce este in cadere libera. Un numar de 83% dintre germani declara ca "sunt putin sau deloc satisfacuti" de munca echipei aflate la putere, conform datelor unui sondaj, publicat, la inceputul saptamanii, de ziarul Der Spiegel.

Rezultatele sondajului mai indica faptul ca pentru 66% dintre respondenti obiectivele politice ale Angelei Merkel sunt neclare, iar un numar de 53% dintre subiectii sondajului considera ca Angela Merkel se pricepe mai putin la economie, comparativ cu predecesorul acesteia, Gerhard Schrder.

Analistul economic de la Bank of America, Holger Schmieding, este de parere ca este dificil de inteles mentalitatea germanilor. "Nu este intotdeauna foarte usor sa ii intelegi pe germani. Economia Germaniei a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, insa popularitatea guvernului condus de Angela Merkel a scazut din nou", a comentat Schmieding. Doua reforme majore initiate de actualul guvern se refera la sistemul de sanatate si la cel de impozitare a intreprinderilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri