Serviciul rusesc pentru controlul ecologic ar putea retrage, pana la sfarsitul acestui an, aproape 140 de licente ale companiilor energetice rusesti si straine pentru exploatarea precara a unor zacaminte, a declarat responsabilul pentru aceasta autoritate, Oleg Mitvol.

"Retragerea a aproximativ 140 de licente a fost propusa de catre serviciile noastre", a indicat oficialul, care a adaugat ca decizia finala ii revine agentiei guvernamentale pentru resursele subsolului, Rosnedr, potrivit NewsIn. Cotidianul economic rusesc RBK Daily a publicat, joi, o "lista neagra" partiala a licentelor care ar putea fi restrase, pe care figureaza grupul francez Total, pentru zacamintele de la Khariaga, din Siberia, o licenta a societatii Rospan, filiala gigantului ruso-britanic TNK-BP si alte licente ale grupurilor Lukoil, Rosneft sau Yukos.

Mitvol a confirmat existenta acestei liste, dar a declarat ca aceasta este "incompleta". "Faptul ca guvernul incepe sa retraga licente ale campurilor prost exploatate este un lucru pozitiv", a declarat responsabilul rus. Referitor la grupul Total, care exploateaza campul Khariaga, prin intermediul unui acord de partaj al productiei incheiat cu statul rus, Mitvol a declarat ca incalcarea reglementarilor pentru licente a fost semnalata "cu mult timp in urma". "Nu ar trebui sa existe obstacole importante", in restabilizarea situatiei. Potrivit ziarului RBK, restragerile licentelor vor viza, mai probabil, companiile mici decat gigantii petrolieri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri