Yenul japonez a scazut, ieri pana la un nivel record in raport cu euro, alimentand optimismul investitorilor legat cresterea vanzarilor exportatorilor de calibrul Honda si ridicand indicele bursier Nikkei pana in apropierea celui mai inalt nivel din ultimele sapte saptamani, transmite Reuters preluat de NewsIn
Pretul petrolului a crescut, dupa ce luni scazuse cu aproape un dolar, aurul s-a apreciat, de asemenea, dupa ce atinsese cel mai scazut nivel in ultimele trei saptamani, insa tranzactiile pe majoritatea pietelor s-a desfasurat prudent, inaintea unor declaratii de politica monetara ale Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane. Analistii financiari au estimat ca indicele britanic FTSE 100 isi va deschide cotatia in crestere cu doua sau trei puncte.

Piata estimeaza ca Federal Reserve va lasa neschimbate ratele dobanzilor americane, insa investitorii sunt nerabdatori sa afle cat de ingrijorati sunt reprezentantii bancii centrale din cauza inflatiei si a cresterii economice lente, indicatori care ar putea determina cursul probabil si momentul schimbarii ratelor. Actiunile americane s-au apreciat luni datorita optimismului referitor la previziunile economice. Indicele industrial Dow Jones a crescut cu 0,17%, in timp ce indicele compus Nasdaq s-a apreciat cu 0,23%.

Pe piata de schimburi valutare, euro a crescut ieri pana la un nivel istoric de 155,05 yeni, iar dolarul australian a atins cel mai ridicat nivel in raport cu modena japoneza, din ultimii aproape zece ani.

Pe de alta parte. dolarul a scazut de la 117,00 yeni pana la 116,92 yeni, dupa ce s-a ridicat de la cel mai scazut nivel din ultimele patru luni, de 115 yeni, atins saptamana trecuta. Moneda americana a fost pusa sub presiune si dupa ce fostul sef al Federeal Reserve, Alan Greenspan, a estimat ca dolarul va ramane o moneda slaba pentru cativa ani, din cauza eforturilor SUA de a echilibra deficitele.

Dolarul s-a depreciat cu peste 10% in raport cu euro, de la inceputul acestui an, din cauza estimarilor ca SUA vor mentine in continuare ratele dobanzilor neschimbate sau vor incerca sa le reduca, in timp ce europenii vor continua sa ridice ratele dobanzilor, penru a controla inflatia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri