Cel mai bogat om din Marea Britanie, miliardarul Lakshmi Mittal, care are afaceri si in Romania, a oferit o noua donatie, de doua milioane de lire sterline, Partidului Laburist, aflat in pragul ruinei financiare dupa scandalul finantarilor contra functii, informeaza Sunday Times in editia online.
Donatia miliardarului de origine indiana va ajuta partidul aflat la guvernare in Marea Britanie sa achite imensele imprumuturi pe care le-a luat de la oameni de afaceri bogati inainte de ultimele alegeri generale, anunta NewsIn.

Acordul ar fi fost negociat de insusi premierul Tony Blair, secondat de Lord Levy, seful departamentului pentru strangerea de fonduri al partidului, arestat vara trecuta si eliberat pe cautiune. Donatia ar putea starni noi controverse, deoarece Mittal a fost implicat intr-un scandal in 2001, cand Blair l-a sprijinit in afacerea achizitionarii Sidex, dupa ce donase partidului 125.000 de lire.

"Mittal a fost un sustinator fidel al partidului multi ani si orice donatie financiara din partea unuia dintre cei mai de succes oameni de afaceri este mai mult decat bine venita", a declarat sambata un purtator de cuvant al Partidului Laburist.

In ceea ce il priveste pe Mittal, acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta donatia recenta, de doua milioane de lire.

Potrivit Sunday Times, Blair spera ca donatia sa ramana secreta pana in mai, cand Comisia Electorala face publice toate donatiile primite de partidele politice in primele trei luni ale anului. Figuri importante din randul laburistilor se tem ca dezvaluirea prematura donatiei l-ar putea determina pe miliardarul indian sa o retraga.

Mittal, a carui avere a fost evaluata de Sunday Times la mai mult de 14 miliarde de lire sterline, anul trecut, controleaza una dintre cele mai mari companii producatoare de otel din lume si incearca sa patrunda si pe piata petrolului si gazului. El negociaza achitionarea unor actiuni la un camp petrolifer din Kazahstan, tara unde, de altfel, Levy este "trimisul special" al lui Blair.

Donatia lui Mittal ar putea fi una dintre ultimele negociate de Levy, care a obtinut pentru laburisti zeci de milioane de lire in ultimii peste zece ani. El a renuntat la aceasta functie, dupa ce s-a aflat ca laburistii au luat in secret imprumuturi de la oameni de afaceri bogati pe care ii rasplateau apoi cu functii in Camera Lorzilor. Se pare insa ca premierul a apelat din nou la el, dupa ce datoriile partidului au atins suma de aproape 23 de milioane de lire sterline, comenteaza The Sunday Times.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri