China va relaxa si mai mult controlul asupra capitalului pentru a elimina anumite presiuni ce afecteaza balanta sa de plati, a declarat guvernatorul adjunct al bancii centrale din China, Wu Xiaoling.

"Conform conditiilor preliminare de prevenire eficienta a riscului si monitorizare a miscarilor capitalului, vor fi relaxate restrictiile aplicate tranzactiilor transfrontaliere de capital, intr-un mod selectiv", a declarat Wu in discursul ce va fi prezentat cu ocazia unei conferinte din Mumbai, informeaza NewsIn, citand Reuters. "Canalele de investitii externe vor fi extinse treptat. Vom facilita comertul si investitiile", a declarat Wu.

Wu a listat o serie de masuri pe care Beijingul le ia pentru a reduce ritmul de crestere al surplusului balantei de plati datorat excedentului comercial record si masivelor influxuri de capital din ultimii ani. Printre aceste masuri, China are de gand sa relaxeze controlul asupra yuanului, mentinand insa rata de schimb la nivele stabile, a precizat Wu. "Rata de schimb a devenit mult mai flexibila si rolul fundamental al cererii si ofertei a crescut", a adaugat aceasta.

Chiar daca China a progresat mult in ceea ce priveste dezvoltarea economica si financiara, Wu a tinut sa precizeze ca statul chinez este confruntat in continuare cu provocari "mari".

Bancile joaca in continuare un rol mult prea important in sistemul financiar, oferind aproximativ 80% din finantarile extene de care au beneficiat companiile in 2006 iar sectoarele valorilor mobiliare si asigurarilor sunt relativ subdezvoltate, este de parere oficialul chinez. Institutiile financiare trebuie in general sa isi imbunatateasca competitivitatea si mangementul riscului, iar nevoile financiare si de investitii ale unui mare numar de agenti economici nu sunt inca indeplinite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri